Åbningskoncert: Lydsporet fra en by

Bispetorvet kl. 17:00 - 18:30
Gratis

Oplev fremtidens Aarhus-artister sætte deres ikoniske lydaftryk på byens musikalske arv med fortolkninger af sange fra nogle af musikbyens største legender gennem tiden.

Nogle gange bliver der skrevet en sang, som formår at samle folk. Skabe en fælles identitet. Definere en hel by. Aarhus er en af de byer, der kan pryde sig med en perlerække af den slags sange. Sange, som har defineret musikbyen Aarhus.


Men Aarhus bliver ved med at være en musikby, fordi den fornyer sig. Nye, kreative kræfter skyder op og sætter sit mangfoldige præg på den lyd, som gør Aarhus til Aarhus.


I en hyldest til fortidens, nutidens og fremtidens musikby præsenterer Music City Aarhus 2022 til åbningskoncerten Lydsporet fra en by nogle af tidens mest fremadstormende artister med tilknytning til Aarhus.

De offentliggjorte navne er

AGGi DiX

Asbjørn

DAYYANI

Dopha

Emil Johannesen (Zar Paulo)

iomfro

JJ Paulo

JOSVA

Kajsa Vala

Sarah Wichmann (Rigmor)

Simon Olsen (BAEST)

Thøger Dixgaard

sammen med

The Antonelli Orchestra

Hver skal de fortolke et nummer efter eget valg fra et af de kendte koryfæer, der har været med til at definere musikbyen Aarhus gennem tiden, mens det landskendte The Antonelli Orchestra (Vild med dans og Toppen af poppen) leverer den musikalske backing.

Vær med når vi samles til et brag af en åbningskoncert!

OM ARTISTERNE

Aggi dix

Århusianske AGGi DiX er en ung rap/sang artist med en kontemporér tilgang til hiphop og neo soul. Hun formår at mixe stærke melodier med forfriskende bouncy rap, der passer perfekt til de moderne beats, som hun souler sig gennem. AGGi DiX begyndte at lave egen musik i slut 2018 og har allerede gjort sig bemærket på den danske scene. I slut september 2020 udgav hun sin visuelle EP skabt i samarbejde med videokunstneren Yoandry Gonzalez - som optakt til sin debut ‘Simmer EP’ hvilket resulteret i at hun gæstede Worldwide FM med Alanna Henry, og singlen Mood blev præmieret på BBC 6 af Gilles Peterson.

ASBJØRN

Den danske alt-pop kunstner Asbjørn med det borgerlige navn Asbjørn Toftdahl er født d. 2. juli 1992 i Århus og er opvokset på Testrup Højskole med sine forældre og to brødre. Hans legesyge popmusik har vundet hæder fra internationale medier som DIY Magazine, Highsnobiety og The Line of Best Fit, mens hans musikvideoer er blevet set over 8 millioner gange på YouTube. Hans tredje og seneste album Boyology udkom den 28. januar på det tyske pladeselskab Embassy of Music - med Robyn, Björk og Moby som label-kammerater.

Dayyani

Unge, dansk-iranske Isabella skaber sjælfuld, energisk og 00’er-inspireret popmusik under aliasset DAYYANI. I løbet af blot få måneder er hun blevet et af de mest omtalte nye navne på den danske musikscene. I 2021 turnerede hun landet rundt med indiepop-bandet Ganger, men nu er tiden kommet til turnéer og udgivelser i eget kunstnernavn. DAYYANI har allerede overbevist publikum med sine ikoniske liveperformances udført med 7-mands-band, koreografier og percussion. Isabella har selv produceret debut-EP’en “All The Things I’m Learning” sammen med Johannes Bruun, der ligesom Isabella er 22 år gammel.

Dopha

På bare et år har kunstneren Dopha (Sofie Daugaard Andersen) cementeret sit navn på den danske musikscene. I starten af 2021 udgav hun sit anmelderroste debutalbum ’The Game’ og har siden da haft rotation i radioen, vundet ’Årets Talentpris’ ved Carl Prisen og været på forsiden af Gaffa. Dopha’s melankolske pop leder tankerne hen mod hendes forbilleder Lana Del Rey, Taylor Swift og Norah Jones. Den har en umiddelbar dagbogsstemning, som er blevet beskrevet med ord som overbevisende og ubesværet. Live får musikken et mere rocket udtryk, der spiller sammen med Dophas nærværende energi og luftige vokal.

EMIL JOHANNESEN (ZAR PAULO)

Emil Johannesen er forsanger i det fremadstormende Aarhus-band Zar Paulo. På få år har kvintetten markeret sig på den danske musikscene med sit dansksprogede pop/rock-univers, sine energiske og medrivende liveshows og høstet flotte roser og stjerner fra toneangivende musikmedier, senest i GAFFA, der i efteråret skrev: ‘Mit første møde med Zar Paulo blæste mig omkuld. Det gjorde mit møde med dem i går aftes også. De var vanvittige. [...] De professionelle overraskelser vil ingen ende tage, og mit kæbeparti er både ømt af at smile så meget over, hvor vild en oplevelse det er, men også over, at jeg har tabt den på gulvet i ren og skær lamslåelse. [...]’

iomfro

Bag kunstnernavnet iomfro står aarhusianske Alma Kjær Agergaard på 25. Hun laver musik til de knuste hjerter, til at tro på stjerner, og til at spise kold pasta i sengen, mens vennerne er i Asien. iomfro skaber poetisk pop om at føle for meget og føle, at andre siger en for lidt, om ensomhed, kærlighed og tankemylder hos generation z. Musikken er legende, dansabel og et nyt indspark på den dansksprogede scene med en lyd af C.V. Jørgensen, der møder Soleima på et dansegulv. iomfro debuterede i marts 2021, og siden er det gået stærkt med både omtale, radiorotation og optræden på landsdækkende TV til Kronprinsparrets Priser.

JJ PAULO

Blodet er afrikansk, sindet er midtjysk – og hans musikalske udtryk og showmanship på scenen er af så høj international kvalitet, at den anerkendte BBC RADIO-vært Raffaella coleman udtrykte: ‘JJ, you are an absolute star and when you blow up don’t forget about us.’ JJ Paulo er født i Tanzania, hvor musik og dans ofte er et kollektivt anliggende, og hvor alle deltager. Sådan er det også til JJ Paulos koncerter. Her leveres afrikanske rytmer med selvtillid, charme, humor og ikke mindst utrættelig energi, som resulterer i smil, grin og ild i fødderne fra publikum.

Josva

Aarhusianske JOSVA er et af de helt interessante, nye navne på den danske rapscene. Hans musik befinder sig i krydsfeltet mellem urban og r’n’b, og sidste år udgav han sit debutværk “Alting / For Evigt” hos det aarhusianske label PAIDMEN Music. Trods sin unge alder på 23 år har JOSVA allerede samarbejdet og produceret musik for en række danske kunstnere som Artigeardit, Topgunn og Karl William. Med mere end 8 millioner afspilninger på Spotify har JOSVA markeret sin entré i branchen. 2022 vil byde på en masse ny musik fra JOSVA’s hånd – senest med singlen ‘Sollys’.

kAJSA VALA

Kajsa Valas (Aarhus) musik har rødderne plantet i den nordiske muld. Men hun har i flere omgange boet i Nashville for at dykke dybt ned i sangskriver-håndværket, og det har formet hendes eget take på den amerikanske musiktradition. Kajsa har skabt sin helt egen lyd. Hvis man skal placere hende i referencernes land, rammer hun skævt ind et sted imellem Alison Krauss, Gillian Welch og Cat Power. Hun turnerer primært som Solist, men har de seneste år optrådt som side-kvinde med bla. Psyched Up Janis, Jonah Blacksmith og Stine Bramsen.

Sarah WIchmann

Sarah Wichmann er sanger og guitarist i bandet Rigmor. Rigmor befinder sig i et spændingsfelt mellem det blide og det støjende. Bandet udspringer af en idé om at sætte musik til tekster af Michael Strunge, hvilket har resulteret i en helt særligt tyngde og melankoli, som idag kendetegner bandets egne tekster og lyd. Sarah Wichman bor til dagligt i Aarhus, hvor hun er i gang med sin kandidatuddannelse som rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Simon olsen (baest)

Simon Olsen, der til daglig arbejder som skolelærer, er forsanger i BAEST fra Aarhus, som på succesfuld vis har etableret sig selv som et af landets største dødsmetalband. Med dybe rødder i klassisk dødsmetal har bandet siden 2015 udviklet sig fra et hjemligt undergrundsfænomen til et internationalt anerkendt act. Gruppen udgav sidste år deres tredje album, ”Necro Sapiens”, som de netop har modtaget Gaffa-prisen Årets Danske Hardrock/Metaludgivelse for.

MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.