KURATERINGSGRUPPERNE

Kurateringsgrupperne skal hjælpe med at tildele nogle af de penge, der skaffes til musikbyårets realisering.

Som overordnet tematik for musikbyåret er der fra foreningen Music City Aarhus 2022 truffet beslutning om, at musikbyåret skal have fokus på tre nøgleområder i forhold til indhold:

1. Styrkelse af byens vækstlag og talentudvikling
2. Styrkelse af samarbejdsprojekter mellem byens mange etablerede aktører

3. Særlige musikevents og initiativer, der skabes i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner, byens musikaktører, øvrige magistrater og regionen. Herunder også evt. samarbejder med de øvrige store begivenheder i Aarhus i 2022

Der oprettes puljer, som alle aktører – det være sig virksomheder, institutioner, foreninger, musikere eller andet – inviteres til at søge.

Udover de tre spor er det også ambitionen, at fokusere på en lang række bynære aktiviteter med musik som omdrejningspunkt.

Kurateringsgrupperne består af fagpersoner, der skal behandle ansøgninger og tildele støtte til projekter indenfor de første to nøgleområder. Det tredje nøgleområde kurateres primært af styregruppen og baseres på samarbejder og større konkrete samarbejder med byens erhvervsliv.

KURATERINGSGRUPPE 1: STYRKELSE AF BYENS VÆKSTLAG OG TALENTUDVIKLING

Bjarke-Svendsen

Bjarke Svendsen

Spillestedsleder på ALICE og direktør for Snyk – den danske genreorganisation for ny musik, eksperimenterende musik, lydkunst og klassisk musik. Musiksagkyndig i Dansk Tennisfond og aftagerpanelsmedlem hos Det Jyske Musikkonservatorium. Bjarke er tidligere daglig- og kunstnerisk leder af Jazzhouse og tidligere booker for Atlas.

Line Tjørnhøj

Komponist og kunstnerisk leder. Uddannet fra det Jyske Musikkonservatorium – solistklassen i komposition i 2018. Line har som komponist modtaget bestillinger fra DR Pigekoret, Ars Nova Copenhagen, Messiaen Quartet Copenhagen, Theatre of Voices, Det Kgl. Teater, GöteborgsOperan & Share Music Sweden, m.fl. og har fået værker opført af Aarhus Symfoniorkester, Esbjerg Ensemble, Århus Sinfonietta, ensemblet Lydenskab, Ensemble Musiques Nouvelles, m.fl.

Rikke-ostergaard

Rikke Østergaard

Rikke har været selvstændig siden 2015 som artist, sangskriver og producer under navnet O/RIOH og medstifter af pladeselskabet CECH RECORDS.

Rikke er uddannet sangskriver fra konservatoriet i Aarhus, afgang 2015. Hun er hun bestyrelsesmedlem i Foreningen Musikbevægelsen af 2019 og en del af styregruppen samt underviser for Beats by Girlz DK. Desuden er hun Projektleder for Normstormerne.

Signe Tobiassen

Signe Tobiassen

Signe Tobiassen, Næstforperson i bestyrelsen for foreningen Music City Aarhus 2022 og Kreativ Direktør hos Musikundervisning.dk.

Signe har en baggrund som både musikbrancheperson og professionel musiker i bandet Nelson Can. Hun er uddannet fra hhv. Rytmisk Musikkonservatorium og Copenhagen Business School og blev i 2019 udnævnt til at være i “Top 20 under 30” af musikbranchefolk i Norden. Udover at have arbejdet for pladeselskaber som Crunchy Frog og Sony, har Signe også arbejdet en del med artist management og radio – dels hos DR, dels hos Uniradioen. Hun har siddet på alle sider af bordet i musikbranchen, og har et indgående kendskab til de føde- og værdikæder, som skal understøttes for at skabe et sundt og bæredygtigt musikmiljø.

KURATERINGSGRUPPE 2: STYRKELSE AF SAMARBEJDSPROJEKTER MELLEM BYENS MANGE ETABLEREDE AKTØRER

Bo-andersen

Bo Andersen

Leder / ejer af Skandinavian Booking & Management

Bo har i årenes løb arbejdet med bl.a. følgende artister: TV-2, Kashmir, Hanne Boel, Julie Berthelsen, Poul Krebs, Johnny Madsen, Peter Sommer, Saybia, Michael Falch, Mikael Wiehe, Kira Skov, Steffen Brandt, Sebastian, Marie Fisker, Aura og Pernille Rosendahl. Han startede allerede samarbejdet med TV-2 i 80’erne som leder af Aarhus Musikkontor. Firmaet skiftede navn og ambitioner – især i forhold til udlandet i 2004 og blev til det nuværende Skandinavian.

Jeppe Uggerhøj

Jeppe Uggerhøj

Jeppe Uggerhøj, Kunstnerisk Chef, Musikhuset Aarhus.

Jeppe er uddannet trompetist fra Det Jyske Musikkonservatorium og efterfølgende bachelor i erhvervsøkonomi, Aarhus Universitet. Musiker frem til 2013 og startede derefter som Programchef i Musikkens Hus i Aalborg. Jeppe har siden 2019 været Kunstnerisk chef i Musikhuset Aarhus.

Mette-Dahl

Mette Dahl Kristensen

Mette Dahl Kristensen, musiker, komponist, arrangør.

Mette er uddannet i violin og musikteori fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2013. Hun er desuden leder af det genrefrie strygerensemble WHO KILLED BAMBI, der har arbejdet med kunstnere som Father John Misty, Rod Stewart, Ane Brun, Pernille Rosendahl, Steffen Brandt, Teitur, Oh Land og mange andre.

Derudover er Mette medlem af Kunstrådet og Musikudvalget i Aarhus Kommune, underviser på MGK-Ø i musikteori/hørelære, samt rytmisk sammenspil, underviser ved DJM i rytmisk sammenspil, og bestyrelsesmedlem af Foreningen Musikbevægelsen af 2019, der arbejder for ligestilling i den danske musikbranche.

rikke-andersen

Rikke Andersen

Spillestedsleder og booker på Fermaten i Herning, Regionalt Spillested i Midt- og Vestjylland.

Rikke er cand.mag. i Musik- og Medievidenskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet i pladebranchen og freelance med markedsføring af musik​ og som skaber af kulturprojekter. 

Hun er desuden medskaber af sangskrivercampen Aarhus Calling og bosat i Aarhus.