Musikruten

Fra klokken 12:15
Fri entré til alle koncerter

Tag på en musikalsk strøgtur og oplev det aarhusianske musiklivs store mangfoldighed, når en række af byens arrangører præsenterer musik på steder omkring ruten fra Banegården til Bispetorvet.

Hver dag, når klokken slår 12, toner den ældste kendte sang i Danmark, In Vernalis Temporis, fra Rådhustårnets klokker. Til åbningen af Music City Aarhus 2022 markerer klokkerne ikke blot et klokkeslæt, men startskuddet på en dag fuld af musik.

Som en musikalsk stafet overtager Banegårdshallen melodien kl. 12:15, hvorefter musikken udfolder sig på lokationer langs strøget og ned i byens midte.

Publikum kan gå på opdagelse i musikken på en helt ny måde og udvide sin musikalske horisont ved at følge programmet ned langs byens gågade, hvor ruten slutter med den store åbningskoncert Lydsporet fra en by.

Koncerterne langs musikruten er præsenteret af en række af byens musikaktører og arrangører – dem, der gør musikbyen Aarhus til et sprudlende, mangfoldigt musikalsk epicenter. Arrangørerne bag musikoplevelserne er Aarhus Jazz Festival, foreningen MUX, KIM – Kvinder i musik, Sun Ship, FEUM og det turkise telt. Hver repræsenterer arrangørerne forskellige genrer og vidt forskellige typer arrangementer.

DET SKER PÅ MUSIKRUTEN

Kor synger Aarhus-medley

26. marts kl. 12:15
Arrangeret i samarbejde med musikvidenskab, AU

Studerende fra musikvidenskab fylder Banegårdshallen med et velklingende Aarhus-medley for kor og skyder åbningsdagen i gang.

Læs mere »

Thomas Sejthen Trio

26. marts kl. 13:00
Arrangør: Aarhus Jazz Festival i samarbejde med Teatret Svalegangen

Oplev den aarhusianske jazztrio, Thomas Sejthen trio, åbne musikåret med en intim koncert af høj klasse i Teatret Svalegangens stemningsfulde teatersal.

Læs mere »

Ravi Kuma

26. marts kl. 14:00
Arrangør: #KIM – Kvinder i Musik i samarbejde med Salling Rooftop

Ravi Kuma skyder Aarhus’ musikår i gang med et energifyldt liveshow på Salling Rooftop. Duoen kan blæse taget af en åben himmel og bliver af GAFFA kaldt for “dette lands største og bedste livact”.

Læs mere »

Sauna Senere + VJ Simon Juhl

26. marts kl. 15:00
Arrangør: Foreningen MUX i samarbejde med Scandic City Aarhus

Sauna Senere og VJ Simon Juhl indtager Scandic Hotels foyer, som vil danne rammen for en pop/punk-koncertoplevelse ud over det sædvanlige.

Læs mere »
DTT19 Emil Agerskov (2)

Stundom

26. marts kl. 15:00
Arrangør: det turkise telt

Oplev musikken udspille sig i biografens unikke rum, når Det turkise telt præsenterer en helt særlig koncert i Øst for Paradis inden for roots & hybrid profilen.

Læs mere »

Polygonia

26. marts kl. 15:45
Arrangør: FEUM

Oplev UngK’s kirkerum indtaget af en af Munichs mest spændende elektroniske musikere fra undergrunden.

Læs mere »

Nebula

26. marts kl. 16:00
Arrangør: Foreningen Sun Ship i samarbejde med KØN

Vær med, når kollektivet Nebula improviserer sig gennem en koncert, mens den smukke gamle byrådssal på museet KØN indhylles i magiske visuals.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.