Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus udskriver filmkomponistkonkurrence

Til alle gode spillefilm hører et ekstraordinært stykke filmmusik. Derfor udskriver Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus en konkurrence som en del af Music City Aarhus 2022, hvor formålet er at bidrage til at udvikle lokale filmkomponister.

Konkurrencen giver komponister mulighed for at skrive filmmusik til et uddrag af den biografaktuelle danske thriller ”Klienten”, som er instrueret af Anders Rønnow Klarlund.

Fem finalister vil få mulighed for at høre deres værk spillet live af Aarhus Symfoniorkester ved en koncert i Musikhuset Aarhus lørdag den 5. november, hvorefter en jury uddeler pengepræmier til de bedste nye soundtracks.

Alle komponister fra Aarhus og hele Vestdanmark opfordres til at deltage i konkurrencen, uanset erfaring og baggrund.

Tilmeldingsfristen til konkurrencen er den 12. maj 2022.

Hvordan forløber konkurrencen?

Som deltager modtager man et uddrag (ca. 5 minutter videofil) fra den nye danske spillefilm ”Klienten”, som man skriver ny musik til. ”Klienten” er en nervepirrende dansk thriller, instrueret af Anders Rønnow Klarlund. Den er optaget og produceret i Aarhus og kan ses i landets biografer.

Blandt de indsendte musikbidrag udvælges op til fem finalister, hvis bidrag bliver spillet live af Aarhus Symfoniorkester ved en koncert i Musikhuset Aarhus lørdag den 5. november 2022. Ved koncerten spiller Aarhus Symfoniorkester også musik fra klassiske gyserfilm, og Jakob Stegelmann er konferencier.

En jury, som blandt andet består af instruktør Anders Rønnow Klarlund, filmkomponisterne Sanne Graulund og Jacob Groth og musikchef ved Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin uddeler pengepræmier til de bedste nye soundtracks.

Sidste frist for tilmelding er den 12. maj 2022. Det udvalgte filmklip fremsendes umiddelbart herefter, og dealine for indlevering af det endelige stykke musik er 31. august 2022.

Læs mere om konkurrencen og tilmelding hos Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus.

Flere nyheder

Aarhus Teater

Aarhus Teater, “Prinsessen på ærten” 1900 AARHUS TEATER Siden Aarhus Teater åbnede i 1900, har musik spillet en stor rolle i teatrets forestillinger. Orkestret spillede ouverturen før alle forestillingerne samt i mellemakterne – og ikke mindst under forestillingerne, når der var tale om syngespil og

Læs mere »

Vejlby Risskov-Hallen

Foto: Børge Andre Venge, Aarhus Stadsarkiv VEJLBY RISSKOV-HALLEN Der var engang, hvor nogle af de allerstørste internationale navne hyppigt kom forbi Aarhus Nord. I 1970’erne og 1980’erne var Vejlby-Risskov Hallen et ofte benyttet sted, når Aarhus fik besøg af musikkens største stjerner. Jimi Hendrix,

Læs mere »

Trinbrædtet / V58 / Aarhus Musikkontor

Foto: Jens-Kristian Søgaard, Århus Stiftstidende TRINBRÆDTET / V58 / AARHUS MUSIKKONTOR De fleste vil tænke på det gamle Gnags-hit fra 1983, “Slingrer ned ad Vestergade”, men den århusianske bygade er også kendt som adressen for et af de mest betydningsfulde spillesteder i byens historie: Vestergade

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.