Pulje
Fotografi af

Music City Aarhus 2022 åbner for de første ansøgningspuljer med støttemidler til projekter i musikbyåret

Fra 1. juli og to måneder frem kan musikere, arrangører og andre musikaktører søge støtte i Music City Aarhus 2022’s to puljer for henholdsvis vækstlagsprojekter og nye samarbejder – i første omgang for 2,5 mio. kroner.

Er man musikaktør med et projekt, der kan udspille sig i Aarhus under Music City Aarhus 2022, bliver det fra 1. juli muligt at søge støtte til projektet som en del af musikbyåret. Music City Aarhus 2022 har nemlig oprettet to puljer, der uddeler støtte til musikprojekter under to særlige fokusområder: 1) vækstlag og talentudvikling, og 2) samarbejdsprojekter mellem byens mange etablerede aktører.

“Music City Aarhus 2022 kan virkelig være med til at løfte noget i vækstlaget og i forhold til nye musikalske samarbejder. Særligt på de to områder har Aarhus’ musikliv et enormt potentiale,” fortæller Astrid Elbek, forperson for musikbyårets styregruppe.

Puljerne indebærer i denne ansøgningsrunde projektmidler for 2,5 mio. kroner, og projekterne udvælges af to uafhængige kurateringsgrupper gennem en ansøgningsproces.

Fremtidens talenter i fokus

Aarhus’ musikliv har i mange år været kendetegnet ved sit unikke vækstlag og talentmasse, der udspringer fra de mange stærke selvstændige miljøer for musikere og aktører, eller fra byens anerkendte musikkonservatorium og de mange musikskoler. Derfor fokuserer den ene af musikbyårets puljer på netop det.

“Vi håber i kurateringsgruppen for vækstlagspuljen på at komme til at se nogle nytænkende og overraskende projekter, der virkelig viser, hvor farvefuldt og kraftfuldt et musikalsk centrum Aarhus er,” fortæller Line Tjørnhøj, komponist og medlem af kurateringsgruppen for vækstlagspuljen.

Sean-Poul de Fré Gress er artist manager, bestyrelsesmedlem Institut for (x), arrangør & kulturentreprenør, og han ser begejstret på puljens fokus på netop vækstlaget:

“Ud af vækstlaget kommer skoven. Det er i vækstlaget, at fremtiden sås, plejes og udvikles, så det er fedt at se endnu flere midler blive stillet til rådighed til at fremtidens udtryk kan blive styrket i forbindelse med Music City Aarhus 2022.”

Fokus på ‘genstart’ i det etablerede miljø

Dog skal der ikke være nogen tvivl om, at også Aarhus’ etablerede musikaktører spiller en kæmpe rolle i Aarhus’ musikalske økosystem og udbud. Derfor fokuserer den anden af musikbyårets puljer på samarbejdet mellem etablerede aktører.

“Vi ser meget frem til at modtage ansøgningerne og se, hvilke spændende projekter byens aktører har i støbeskeen. Vi har store forventninger,” lyder det fra Mette Dahl Kristensen, musiker og arrangør, samt medlem af kurateringsgruppen for puljen for samarbejdsprojekter mellem byens mange etablerede aktører.

Puljemidlerne falder også på et særligt kærkomment tidspunkt for de etablerede musikaktører. En landsdækkende undersøgelse lavet af tænketanken Mandag Morgen i samarbejde med 6 musikorganisationer viser, at musikere landet over har mistet i gennemsnit 40% af deres musikrelaterede indkomst. Puljen er derfor også med til at styrke det etablerede musiklivs genstart efter corona.

“Det er musikbyårets opgave at løfte alle afkroge af musiklivet. Når det kommer til de etablerede aktører håber vi på, at puljen kan give anledning til at realisere nogle drømme, som har ladet vente på sig det seneste halvandet år,” siger Jesper Mardahl, sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022.

Puljerne under Music City Aarhus 2022 har ansøgningsfrist 1. september, og man kan finde information om kriterier og formalia på musikbyårets hjemmeside.



Fakta

  • Puljerne ved Music City Aarhus 2022 åbner for ansøgninger 1. juli og har deadline 1. september.
  • Man ansøger gennem en ansøgningsformular, som er at finde på www.musiccityaarhus2022.dk den 1. juni.
  • Music City Aarhus 2022 har to puljer, der giver projektstøtte til musikprojekter, der genererer publikumsaktivitet i Aarhus under musikbyåret
  • De to puljer har følgende fokusområder: 1) vækstlag og talentudvikling, og 2) samarbejdsprojekter mellem Aarhus’ mange etablerede aktører.
  • De to puljer indeholder på nuværende tidspunkt 2,5 millioner kroner
  • De udvalgte projekter udvælges af to uafhængige kurateringsgrupper bestående af fagpersoner.
  • Kurateringsgruppen for vækstlag og talentudvikling består af Line Tjørnhøj (musiker og komponist), Bjarke Svendsen (spillestedsleder på ALICE og direktør for Snyk), Rikke Østergaard (artist, sangskriver og producer under navnet O/RIOH og medstifter af pladeselskabet CECH RECORDS) og Signe Tobiassen (næstforperson i bestyrelsen for foreningen Music City Aarhus 2022 og Kreativ Direktør hos Musikundervisning.dk). Kurateringsgruppen for samarbejdsprojekter mellem byens etablerede aktører består af Bo Andersen (leder/ejer af Skandinavian Booking & Management), Jeppe Uggerhøj (kunstnerisk chef ved Musikhuset Aarhus), Mette Dahl Kristensen (musiker, komponist, arrangør) og Rikke Andersen (spillestedsleder og booker ved Fermaten).
  • Man kan finde vejledninger med information om kriterier, formalia og andre detaljer samt læse om kurateringsgrupperne på www.musiccityaarhus2022.dk

Om Music City Aarhus 2022

Music City Aarhus 2022 er hele Aarhus’ musikbyår, dedikeret til at genstarte musiklivet, bygge bro mellem kultur- og erhvervsliv og samle byens borgere om musikken. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik for 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

KONTAKT

Jesper Mardahl

Sekretariatsleder

jesper@promus.dk

+45 20 21 20 19

MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.