Preevent

Music City Aarhus 2022 – Let’s Come Together Pre-event

Kom med, når Music City Aarhus 2022 inviterer til gratis tyvstart for hele byens musikår!

Den 18. september slår Music City Aarhus 2022 nemlig Ridehusets døre op for en hel dag i musikkens tegn med koncerter, talk og fælles fejring af Aarhus’ kommende titel.

På dagen kan man opleve et mangfoldigt musikprogram med navne som den succesfulde Aarhusduo Sko/Torp, den fremadstormende jazzsangerinde Karmen Rõivassepp samt den færøske sanger, sangskriver og komponist Teitur, der har boet i byen i en årrække.

Alle koncerter og talks er gratis, og resten af programmet blive løbende offentliggjort.

PRAKTISK INFO

Event: Music City Aarhus 2022 – Let’s Come Together Pre-event

Tidspunkt: 18. september (se tidspunkter i programmet, der opdateres løbende)

Sted: Ridehuset

Priser: Gratis – man møder bare op til dagen, og det er først til mølle

PROGRAM

12:30: Dørene åbner

12:50: Velkommen v. konferencier Mark Schedler

13:00: Sko/Torp

13:40: Tale v/Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune

14:20: Karmen Rõivassepp

15:40: Henriette Sennenvaldt

16:45: Admeta String Quartet

17:45: Teitur

19:00: Johnson

Om Sko/Torp

Hårdt arbejde, en særlig stamina og navnlig respekt for sit publikum er hemmeligheden bag et langt og succesrigt liv på landevejen. For det kræver en del at være et af landets mest turnerende bands gennem de sidste mange år, og det er Sko/Torp med 80-90 koncerter om året hvert år. Søren Sko og Palle Torp fandt sammen efter en jamsession på Aarhus Universitet i 1989, og har spillet sammen lige siden. Som publikum kan man altid vide sig sikker på en koncert i topklasse, når man oplever Sko/Torp på scenen, for duoen har altid haft et stort ønske om at glæde sit publikum. Derfor spiller duoen altid musik fra bagkataloget som klassikere fra albummet On a Long Lonely Night, der solgte mere end 200.000 eksemplarer og slog datidens rekord som det bedst solgte danske album. Men de præsenterer også nyere musik, blandt andet fra deres seneste album #skotorp7.

Om Johnson

I 00’erne var Johnson en af dansk hiphops helt store stjerner. I dag spiller musikken stadig en stor rolle i den erfarne rappers liv, og til efteråret 2021 spiller han den største tour til dato i sin karriere. Marc Johnson startede karrieren i den lokale ungdomsklub i Aarhus, hvor han begyndte at rappe i selskab med Liam og Osama – bedre kendt som L.O.C og U$O. Sammen gik de under navnet B.A.N.G.E.R.S. Johnson dominerede de danske hitlister i 00’erne med tracks som ”Natsty”, ”Bawler Hele Dagen” og ”Teriyaki” – og med sin westcoast-inspirerede rap og fængende formuleringer, blev Johnson én af de første rappere i Danmark, som fik ægte stjernestatus.

Om Teitur

Færøske Teitur Lassen er netop blevet udnævnt til ridder af Dannebrog. Det i sig selv fortæller historien om sangeren og sangskriverens store kunstneriske bidrag til den færøske og danske musikscene. Med to Danske Grammy Awards, over 1000 koncerter og 8. studiealbums i bagagen, har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb. Teitur debuterede i 2003 med ’Poetry & Aeroplanes’. Gennem tiden er Teiturs kunstneriske ambitionsniveau steget, og senest har han udgivet albummet ‘I Want To Be Kind’.

Om Karmen Rõivassepp

Den estiske jazzsangerinde Karmen Rõivassepp har gjort kometkarriere. Med udgangspunkt i sin nuværende hjemby Aarhus har hun på få år opbygget en stor og trofast fanskare. I 2018 modtog hun prisen Aarhus Jazz Talent 2018 uddelt af Aarhus Jazz Festival og har siden optrådt med bl.a. DR Big Band og Aarhus Jazz Orchestra. Karmen Rõivassepp har tydeligt styr på de musikalske traditioner og bevæger sig legende let mellem mainstreamjazz, latin og nutidige toner, både som sanger og som komponist. Rõivassepp er født i Estland i 1993 og opvokset i en musikalsk familie, hvor alle børnene lærte at spille klaver. Hun flyttede til Aarhus i 2012, hvor hun gennemførte en uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium.

Om Admeta String Quartet

Admeta String Quartet er en Aarhus-baseret strygekvartet bestående af fire viljestærke kvinder, som alle går på kandidaten på Det Jyske Musikkonservatorium.

Alle fire har de det til fælles, at musikken og samhørigheden omkring den ligger dem nært. De skabe Admeta med et ønske om at bevæge og røre noget i mennesker. Derfor byder deres optræden på lørdag på både klassisk og folkemusik.

MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.