HER ER DET FULDE LINE-UP TIL MUSIKÅRETS OFFICIELLE ÅBNINGSKONCERT

Navnene Josva, Dopha, Dayyani, iomfro, Simon Olsen (Baest), Aggi Dix og Thøger Dixgaard slutter sig til line-up’et for musikårets store åbningskoncert den 26. marts.
Fremtidens artister fortolker sange fra kendte Aarhus-navne, når Bispetorvet bliver omdannet til koncertrum den 26. marts. Der bliver det store musikår i Aarhus nemlig skudt igang med et brag, og nu er Music City Aarhus 2022 klar med det fulde line-up.

Aggi Dix, Asbjørn, Dayyani, Dopha, Emil Johannesen (Zar Paulo), iomfro, JJ Paulo, Josva, Kajsa Vala, Sarah Wichmann (Rigmor), Simon Olsen (Baest) og Thøger Dixgaard.

Hver skal artisterne tolke en sang fra et af de musiknavne, der har været med til at forme Aarhus musikalsk. Det formidable husorkester The Antonelli Orchestra (Vild med dans og Toppen af poppen) står for backingen.

“Jeg glæder mig utrolig meget. Jeg skal synge et nummer med et af Aarhus’ helt store veteranbands, nemlig TV-2. Og så skal jeg gøre noget andet, end det jeg plejer at gøre på scenen med BAEST, nemlig synge,” fortæller Simon Olsen, forsanger i metalbandet BAEST, der netop har modtaget Gaffa-prisen for Årets Danske Hardrock/Metaludgivelse (albummet Necro Sapiens).

Også for artisten Asbjørn har det nummer, som han skal fortolke, en særlig betydning. “Jeg har valgt ‘Glor På Vinduer’ af Anne Linnet / Marquis de Sade. For mig er nummeret en hyldest til den seksuelle frigørelse og LGBTQ+ miljøet. Marquis de Sade udgav den under AIDS-epidemiens indtog, hvor sex blev farligt og homoseksualitet ledte til død. Den skam og frygt gjorde Anne Linnet oprør mod i denne sang, og insisterede på lysten og begæret under den nypuritanske bølge. Selv beatet emmer at det oprør, og næsten tvinger dig til at bruge din krop på nye måder. Sangen har altid været en af mine danske yndlingssange – og har inspireret min egen musikalske leg med dansabilitet, melankoli og seksualitet,” fortæller han.

Baggrund og fakta


Tid: 17:00
Sted: Bispetorvet
Artister: Aggi Dix, Asbjørn, Dayyani, Dopha, Emil Johannesen (Zar Paulo), iomfro, JJ Paulo, Josva, Kajsa Vala, Sarah Wichmann (Rigmor), Simon Olsen (Baest) og Thøger Dixgaard samt The Antonelli Orchestra
Entré Gratis
Læs mere www.musiccityaarhus2022.dk/aabning/lydsporet-fra-en-by

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.