HER ER DET FULDE LINE-UP TIL MUSIKÅRETS OFFICIELLE ÅBNINGSKONCERT

Navnene Josva, Dopha, Dayyani, iomfro, Simon Olsen (Baest), Aggi Dix og Thøger Dixgaard slutter sig til line-up’et for musikårets store åbningskoncert den 26. marts.
Fremtidens artister fortolker sange fra kendte Aarhus-navne, når Bispetorvet bliver omdannet til koncertrum den 26. marts. Der bliver det store musikår i Aarhus nemlig skudt igang med et brag, og nu er Music City Aarhus 2022 klar med det fulde line-up.

Aggi Dix, Asbjørn, Dayyani, Dopha, Emil Johannesen (Zar Paulo), iomfro, JJ Paulo, Josva, Kajsa Vala, Sarah Wichmann (Rigmor), Simon Olsen (Baest) og Thøger Dixgaard.

Hver skal artisterne tolke en sang fra et af de musiknavne, der har været med til at forme Aarhus musikalsk. Det formidable husorkester The Antonelli Orchestra (Vild med dans og Toppen af poppen) står for backingen.

“Jeg glæder mig utrolig meget. Jeg skal synge et nummer med et af Aarhus’ helt store veteranbands, nemlig TV-2. Og så skal jeg gøre noget andet, end det jeg plejer at gøre på scenen med BAEST, nemlig synge,” fortæller Simon Olsen, forsanger i metalbandet BAEST, der netop har modtaget Gaffa-prisen for Årets Danske Hardrock/Metaludgivelse (albummet Necro Sapiens).

Også for artisten Asbjørn har det nummer, som han skal fortolke, en særlig betydning. “Jeg har valgt ‘Glor På Vinduer’ af Anne Linnet / Marquis de Sade. For mig er nummeret en hyldest til den seksuelle frigørelse og LGBTQ+ miljøet. Marquis de Sade udgav den under AIDS-epidemiens indtog, hvor sex blev farligt og homoseksualitet ledte til død. Den skam og frygt gjorde Anne Linnet oprør mod i denne sang, og insisterede på lysten og begæret under den nypuritanske bølge. Selv beatet emmer at det oprør, og næsten tvinger dig til at bruge din krop på nye måder. Sangen har altid været en af mine danske yndlingssange – og har inspireret min egen musikalske leg med dansabilitet, melankoli og seksualitet,” fortæller han.

Baggrund og fakta


Tid: 17:00
Sted: Bispetorvet
Artister: Aggi Dix, Asbjørn, Dayyani, Dopha, Emil Johannesen (Zar Paulo), iomfro, JJ Paulo, Josva, Kajsa Vala, Sarah Wichmann (Rigmor), Simon Olsen (Baest) og Thøger Dixgaard samt The Antonelli Orchestra
Entré Gratis
Læs mere www.musiccityaarhus2022.dk/aabning/lydsporet-fra-en-by

Flere nyheder

Aarhus Teater

Aarhus Teater, “Prinsessen på ærten” 1900 AARHUS TEATER Siden Aarhus Teater åbnede i 1900, har musik spillet en stor rolle i teatrets forestillinger. Orkestret spillede ouverturen før alle forestillingerne samt i mellemakterne – og ikke mindst under forestillingerne, når der var tale om syngespil og

Læs mere »

Vejlby Risskov-Hallen

Foto: Børge Andre Venge, Aarhus Stadsarkiv VEJLBY RISSKOV-HALLEN Der var engang, hvor nogle af de allerstørste internationale navne hyppigt kom forbi Aarhus Nord. I 1970’erne og 1980’erne var Vejlby-Risskov Hallen et ofte benyttet sted, når Aarhus fik besøg af musikkens største stjerner. Jimi Hendrix,

Læs mere »

Trinbrædtet / V58 / Aarhus Musikkontor

Foto: Jens-Kristian Søgaard, Århus Stiftstidende TRINBRÆDTET / V58 / AARHUS MUSIKKONTOR De fleste vil tænke på det gamle Gnags-hit fra 1983, “Slingrer ned ad Vestergade”, men den århusianske bygade er også kendt som adressen for et af de mest betydningsfulde spillesteder i byens historie: Vestergade

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.