HER ER DET FULDE LINE-UP TIL MUSIKÅRETS OFFICIELLE ÅBNINGSKONCERT

I anledning af Music City Aarhus 2022 inviterer SPOT Festival og Musikhuset inviterer publikum til et brag af en forårskoncert. Forårskoncerten finder sted som en særlig optakt til årets SPOT Festival.

Tusindvis af gæster får nu mulighed for at tyvstarte årets SPOT Festival i selskab med Peter Sommer og The Raveonettes. De to markante navne træder til maj op på scenen i Musikhusparken i selskab med nye, danske artister.


”Vi synes, den aarhusianske musikscene fortjener en stor hyldest. Musikhuset har siden 1999 kørt parløb med SPOT Festival, der har sat et markant musikalsk aftryk og været en afgørende affyringsrampe for lovende nye bands og kunstnere. Det vil vi gerne fejre sammen med masser af musikglade gæster” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.


Back on the SPOT er navnet på det nye samarbejde mellem Musikhuset Aarhus og SPOT Festival. Her sætter de to stærke kulturaktører spot på navne, der er blevet store, og som har et tæt forhold til festivalen. De optræder sammen med nye, sprudlende navne på danske musikscene.


Nye sange, jubilæum og særligt samarbejde


Gæster i Musikhusparken kan glæde sig til at opleve Peter Sommer i selskab med et stort strygerensemble. De opfører helt eksklusivt hans kommende album De Uforelskede. Peter Sommer har udvalgt det lokale stjerneskud og tidligere Nelson Can-forsanger Selina Gin til at optræde sammen med ham. The Raveonettes fejrer jubilæum denne aften. Det er i år 20 år siden SPOT Festival kickstartede bandets internationale karriere. Det sidste lovende navn på plakaten er aarhusianske iomfro, der byder på poetisk pop.


”Vi forsøger altid at kigge fremad og præsentere den musik, der venter lige om hjørnet. På den måde ønsker vi at spille en rolle i et stort musikalsk økosystem, der er med til at sikre, at musikken når ud og når frem. Vi synes, det er en god tanke at bringe de store tilbage og opleve dem i nye, spændende konstellationer og samtidig være med til at sætte fokus på dem, som er på vej frem” siger Gunnar Madsen, der er leder af SPOT Festival.


Back on the Spot varmer op til årets Spot Festival med en udendørs forårskoncert med fire stærke navne i Musikhusparken torsdag den 5. maj fra kl. 19. Dagen inden festivalens officielle startskud lyder.


Fælleskoncerten er en del af programmet for Music City Aarhus 2022 og bliver støttet af Salling Fondene.


Program
Showstart kl. 19.00
Peter Sommer og Selina Gin
iomfro
The Raveonettes


Bag om projektet
SPOT Festival har i årtier sat fokus på lovende bands og kunstnere fra den nordiske musikscene. Festivalens store betydning for dansk musik blev endnu en gang understreget, da festivalens leder Gunnar Madsen for nylig modtog Tak Rock-prisen ved Gaffas årlige prisfest for sin enorme og utrættelige indsats.


Et af de mange bands, der via Spot Festival har fået et kæmpe skub på vej i karrieren er The Raveonettes. Da de spillede på SPOT Festival i 2002 var det de færreste, der overhovedet havde hørt om bandet. Rolling Stones skribenten David Fricke, der er en af de meste anerkendte musikskribenter i verden, var til stede til koncerten. David Fricke skrev særdeles positivt om Sune Rose Wagner og Sharin Foos nye samarbejde i The Raveonettes. Det blev nøglen til, at The Raveonettes fik skudt en international karriere i gang.


Også Peter Sommer er en skattet gæst på Spot Festival. Han har spillet på festivalen fem gange tidligere. Første gang i 2003 under navnet SuperJeg og siden fire gange i eget navn.


De to meget lovende musiknavne Selina Gin og iomfro fik begge deres Spot-debut i 2021. Iomfro spiller legende, dansabel og poetisk pop. Siden debuten i 2021 har iomfro spillet på SPOT Festival, været i fast rotation på P6 beat og spillet til Kronprinseparrets Priser. Bag kunstnernavnet står den aarhusianske sanger og sangskriver Alma Kjær Agergaard. Selina Gin er sprunget ud som soloartist efter stor succes som karismatisk forsanger i indierocktrioen Nelson Can. Hun har varmet op for The National i en fyldt Royal Arena. Bag kunstnernavnet står Selina Jane Lannie, der er født og opvokset i Odder uden for Aarhus.


Aarhus står sammen om musikken


2022 er et ganske særligt musikår i Aarhus, hvor kulturinstitutionerne står sammen om at kickstarte kulturen efter to års tumult med corona. Musikhuset fylder 40 år, Music City Aarhus 2022 løber af stablen og Aarhus Festuge og SPOT Festival vender for alvor tilbage. Det har fået de fire markante kulturaktører til at gå sammen om at samle danskerne til ekstraordinære liveoplevelser. 


Back on the SPOT er det andet af i alt tre projekter, som samarbejdet udmønter sig i. Tidligere har Musikhuset og Music City Aarhus 2022  løftet sløret for endagsfestivalen Life is Live Festival, der finder sted på dagen for Musikhusets 40 års fødselsdag den 27. august.


Salling Fondene bakker op om den fælles indsats for at genrejse kulturen med en fornem donation på i alt 2.165.000 kroner.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.