Kons. maline
Foto: Af kunstneren Maline, som kan opleves til koncert som en del af Musikken år på Folkehusene.

Musikken indtager Folkehusene

Der er lagt op til en lang række musikalske oplevelser, når Folkehusene i Aarhus slår dørene op og inviterer musikken indenfor. Det sker gennem en række koncerter med de 16 grupper, der nu er udvalgt blandt 88 ansøgere. Koncerterne spilles som en del af projektet Musikkens år på Folkehusene, som Sundhed og Omsorg samt Music City Aarhus 2022 står bag.
Som en del af projektet får musikere mulighed for at spille koncerter på byens 37 folkehuse.

“Det er utrolig flot, at så mange musikere har vist interesse i at spille koncerter på byens folkehuse. De 88 ansøgninger viser, at Musikkens år på Folkehusene giver mening for mange,” siger Jesper Mardahl, sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022.

Formålet med Musikkens år på Folkehusene er at styrke trivslen og de meningsgivende fællesskaber, som musikoplevelser er med til at skabe for folkehusenes brugere.

”Det er helt overvældende og virkelig dejligt, at så mange grupper har vist interesse for at komme ud og møde publikum i Folkehusene. Netop musikken og andre kulturoplevelser spiller en stor og vigtig rolle på Folkehusene. Blandt andet fordi vi tror på, at det at gå ud og opleve musik sammen med andre mennesker også er med til at styrke fællesskab og livsglæde. Jeg er meget glad for, at vi har sat projektet Musikkens år på Folkehusene i søen sammen med Music City Aarhus 2022,” siger rådmand for sundhed og ældre i Aarhus, Christian Budde.

Ny musik, der overrasker

Maline er en af de musikere, som skal spille på Folkehusene som en del af projektet. Hun finder stor mening i at bringe ny musik ud på folkehusene. Tidligere på året spillede hun på folkehusene som en del af den officielle åbning af Music City Aarhus 2022 og i forbindelse med sit projekt ‘Fællessang for fællesskab’, hvor både hun og publikum havde en god oplevelse.

“Jeg kunne mærke og høre på publikum, at de var rigtig glade for at opleve noget musik, som de ikke var vant til. Mine tekster og mit univers er nok ret anderledes, end det de plejer at høre, det føltes endda en lille smule grænseoverskridende at synge mine tekster i den kontekst,” fortæller Maline, der skriver sange, som omhandler længslen efter at blive elsket og passet på, holdt om og rørt ved, og frygten for at blive forladt.

Men responsen var rigtig god, og det har givet hende motivation for at spille på Folkehusene igen.

“Som artist får det mig til at gentænke min musik til en ny kontekst og tilpasse min måde at formidle den på. Jeg synes, det er et rigtig flot initiativ fra Sundhed og Omsorg og Music City Aarhus 2022 at prioritere musik for forskellige målgrupper på folkehusene og tænke i nye baner for, hvilke musikalske oplevelser man kan få der,” siger hun.

DE UDVALGTE MUSIKGRUPPER ER

Sylfide

Tango Canción

Tine Mynster

Asbjørn og Marie

Kristine Thasium Trio

Lyden af Paris

Musikflyveren

Orgel Duo

Edlund/Higgins

Maline

Ditte Dupont

Klüvers Trio

BUDTZ

Husaar

Travellers Choice

Martin og Sofie

FAKTA

  • Musikkens år i folkehusene er navnet på et særligt musikprojekt, hvor musikere fra byen spiller koncerter på Aarhus’ folkehuse
  • Periode for koncertafvikling på folkehusene: 1. oktober – 30. november 2022
  • Musikerne er blevet udvalgt gennem en ansøgningsproces
  • 88 musikgrupper ansøgte om at blive en del af projektet, mens 16 grupper blev udvalgt.
  • Koncerterne offentliggøres løbende, og man kan finde information på Music City Aarhus 2022’s kanaler og program på www.musiccityaarhus2022.dk/program samt på folkehusenes hjemmeside, www.folkehuse.aarhus.dk

Vil du vide mere?

Kontakt presse@musiccityaarhus2022.dk.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.