Urban-City-Volume
Fotografi af Johan Adrian Buus

Nyt projekt, Urban City Volume, med fokus på udviklingen af urban musik modtager midler fra Fonden Aarhus 2017 til realisering under Music City Aarhus 2022

SPOT Festival, Promus, Aarhus Volume samt producer campen Aarhus Calling er gået sammen om projektet Urban City Volume, der skal styrke udviklingen af urban musik i hele landet. Projektet har netop modtaget 200.000 af de midler, der var i overskud efter Kulturhovedstadsåret 2017, og de skal gå til at realisere projektet som en del af Music City Aarhus 2022.

Urban City Volume er navnet på det initiativ, der i 2022 kommer til at foregå i forlængelse af den årlige SPOT Festival i Aarhus. Urban City Volume er et heldagsarrangement med blandt andet en debat, en producer camp og en showcase på programmet. Formålet med initiativet er at sætte fokus på udviklingen af urban-genren i hele Danmark:

“Urban music er blevet den moderne popmusik. Det er den vigtigste genre indenfor ungdomskulturen i dag. Derfor er det helt oplagt at sætte særligt fokus på genren på Aarhus’ årlige branchefestival for ny upcoming musik,” siger Albert Helmig, leder af Aarhus Volume og booker på SPOT Festival.

“SPOT ser det som sin naturlige opgave løbende at bidrage til, at nye kunstneriske områder og initiativer, kan få det fokus og den opbakning, der er behov for,” udtaler direktør for SPOT festival, Gunnar K Madsen.

Aktører indenfor de mere etablerede genrer bruger typisk uddannelsesinstitutioner, musikorganisationer og traditionelle spillesteder og koncertsale som afsæt for deres musikalske uddannelse og virke, men urban music-miljøet er mere fragmenteret og præget af en stærk ”gør-det-selv”-mentalitet, uddyber Albert Helmig.

“Urbanmiljøet ser sig ikke nødvendigvis som en del af de etablerede kulturinstitutioner. Det skal vi som brancheorganisationer favne, og det er det vi gør med Urban City Volume,” siger leder af Promus, Jesper Mardahl.

“Aarhus Calling ser frem til at arbejde med nogle af landets største talenter indenfor urban og hiphop-genren,” udtaler Rewan Riko, sangskriver og producer samt leder af Aarhus Calling.

Urban City Volume 2022 præsenteres i tæt samarbejde med SPOT Festival, Promus, Aarhus Calling og Aarhus Volume.

OM MUSIC CITY AARHUS 2022

Music City Aarhus 2022 er hele Aarhus’ musikbyår, dedikeret til at genstarte musiklivet, bygge bro mellem kultur- og erhvervsliv og samle byens borgere om musikken. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik for 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

OM PROMUS

PROMUS (Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Århus) er en organisation, der arbejder for at styrke og ruste musikaktører til de både små og store udfordringer, man møder i musikbranchen. PROMUS samler viden og innovation, netværks- og vækstlagsarbejde inden for det århusianske musikmiljø under ét tag. PROMUS tilbyder rådgivning og sparring til musikaktører, har en organiseret en mentorordning, hvor nye aktører kan hente erfaring fra de allerede etablerede aktører, tilbyder kontorpladser samt holder kurser, oplæg og debataftner om aktuelle emner indenfor musikbranchen

OM AARHUS CITY VOLUME

Aarhus Volume er en forening af unge iværksættere, som har fundet hinanden omkring at lave arrangementer, de selv savnede i bylivet i Aarhus. Gadefesten “UnderGaden” er hovedbegivenheden i rækken af arrangementer, som Aarhus Volume laver hen over året og finder sted på Godsbanen i Aarhus. Til hverdag holder foreningen Aarhus Volume til på Godsbanen og har kontor i A-huset.

OM SPOT FESTIVAL

SPOT Festival er en international to-dages musikfestival, der sætter fokus på nye, spirende artister på den danske scene. SPOT Festival har med sine 2 spor, SPOT-koncerter og SPOT +, været den nyere danske musikproduktions platform for vidensdeling og musikeksport siden 1994. SPOT er den næstældste showcase-festival i Europa og tiltrækker hvert år professionelle branche- og mediefolk fra hele verden bl.a. i samarbejde med MXD-Music Export Danmark. Publikummer kan købe billetter til SPOT Festivalens årlige musikprogram, mens SPOT+, som er et særligt tiltag under SPOT Festivalen, henvender sig til branchepersoner med fagspecifikke talks, debatter, oplæg med mere. SPOT+ afvikles i tæt samarbejde med Promus.

KONTAKT

Vera Løvø Giver

PR- og kommunikationsansvarlig

Music City Aarhus 2022

60 24 29 64

vera@musiccityaarhus2022.dk

MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.