Oplev musik 19 fredage med gratis pop-up-koncerter på Lille Torv

Som en del af musikkens år i Aarhus kan borgere og besøgende se frem til livemusik hele sommeren på Lille Torv.

I lørdags skød Music City Aarhus 2022 gang i byens musikår med en dag fuld af musik i midtbyen. Men det var blot startskuddet, for nu kan byen se frem til et væld af musikoplevelser resten af året.

En af de musikoplevelser er gratis popup-koncerter i byrummet hver fredag hele sommeren. Koncerterne, der finder sted på en lille scene på Lille torv, er skabt af den aarhusianske bookingvirksomhed UNCOVER, der har modtaget støtte til projektet af Kirsten og Gunnar Fonden.

“Kirsten og Gunnars ønske med deres fond er, at den skal være med til at gøre Aarhus smukkere, og den vision vil vi forsøge at bidrager til, ved at sprede smile og glæde med livemusik i byrummet hver fredag eftermiddag,” udtaler sanger, sangskriver og iværksætter Kris Herman, der står i spidsen for UNCOVER.

Popup-koncerterne finder sted hver fredag fra den 29. april til 2. september, og man kan se frem til at opleve original musik fra forskellige danske artister i tidsrummet 16:00 – 17:30.

Samarbejde på tværs af musik- og erhvervsliv

Idéen til koncertrækken på Lille Torv udspringer af bookingplatformen UNCOVER.dk, der har til formål at hjælpe blandt andet virksomheder med at booke originale bands og artister til alt fra morgenkoncerter til sommerfester. Derfor var det også nærliggende for UNCOVER at række ud til lokale virksomheder og invitere dem med som en del af koncertrækken på Lille Torv.

”Min drøm har været at skabe et projekt, der gør det nemmere for lokale og kulturelt engagerede virksomheder at investere i og gøre brug af byens kulturliv i virksomheden,” fortæller Kris Herman.

Til sommerens koncerter på Lille Torv er hver koncert sponsoreret af en virksomhed. Hver virksomhed støtter koncertrækken med 10.000 kroner og til gengæld kan virksomheden se frem til en privat koncert i virksomheden med en af projektets artister.

“Vi har valgt at være en del af UNCOVER’s koncertrække på Lille Torv under Music City Aarhus 2022, fordi vi tror på, at koblingen mellem musik og erhvervsliv har en stor betydning for både Aarhus og vores medarbejdere,” fortæller Jens-Jacob Aarup, som er direktør ved virksomheden Inspari A/S.

Blandt de virksomheder, som støtter sommerens koncerter, er Obton, Inspari, Jydsk Emblem Fabrik, Arkitema Architects, Formuepleje, AURA Energi, S Marketing og Event, DLA Piper og Bolia.com. Og der er stadig plads til flere, fortæller Kris Herman.

“Et af målene med Music City Aarhus 2022 er at styrke samarbejder på tværs af erhvervs- og kulturliv. Det er UNCOVER Music’s projekt et godt eksempel på,” fortæller Jesper Mardahl.

OM UNCOVER MUSIC

UNCOVER.dk er en dansk musikbookingtjeneste, der gør det muligt at booke musik, som man booker overnatninger på airbnb. Den kun knap tre år gamle platform huser allerede over 1.200 artister, og gennem coronaen er det lykkes at udbetale flere end 7.000.000 kr. i honorarer til bredden af dansk originalt musik. UNCOVER har skabt næsten 2.500 koncerter siden marts 2020 frem til nedlukningen december 2021.

OM MUSIC CITY AARHUS 2022

Music City Aarhus 2022 er hele byens musikår. I et helt år hylder vi musikbyen Aarhus ved at sætte ekstra spot på musiklivet, skabe ekstraordinære oplevelser for publikum og nytænkende samarbejder, der kommer hele byen til gode. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.