VEJLBY-RISSKOV HALLEN

Der var engang, hvor nogle af de allerstørste internationale navne hyppigt kom forbi Aarhus Nord. I 1970’erne og 1980’erne var Vejlby-Risskov Hallen et ofte benyttet sted, når Aarhus fik besøg af musikkens største stjerner.

Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Lou Reed, Pink Floyd, The Who og Black Sabbath er blot nogle af de helt store navne, som har givet koncert i den gamle hal, der i dag mest er kendt for at være hjemmebane for basketballholdet Bakken Bears.

Tidligere var det dog ikke dunk eller trepointsscoringer, som fik publikum helt op på dupperne, men derimod tidens mest populære kunstnere.

Der tales ofte om den magiske september i 1970, hvor det århusianske rocktempel fik besøg af følgende mastodonter: Jimi Hendrix (2. september), The Rolling Stones (9. september) og The Who (21. september).

Jimi Hendrix’ optræden er ofte blevet omtalt, da han kun spillede de tre numre “Freedom”, “Message Of Love” og “Hey Baby (New Rising Sun)”, inden han måtte forlade scenen på grund af sygdom. 16 dage efter koncerten døde guitaristen, 27 år gammel.

Vejlby-Risskov Hallen var gennem to årtier det mest benyttede spillested, når de største navne kom til byen. Jethro Tull var forbi med pladen “Aqualung” i 1971, Deep Purple spillede i hallen med pladerne “In Rock”, “Fireball” og “Who Do We Think We Are”, ligesom Rolling Stones, Thin Lizzy og Rainbow også lagde vejen forbi hallen hele tre gange.

Det var dog ikke kun store rocknavne, som optrådte i Vejlby-Risskov Hallen. En af jazzmusikkens største navne Miles Davis gav også koncert i 1973.

I nyere tid er det mest danske navne, som har optrådt i hallen, der for længst er blevet overhalet af større spillesteder rundt om i landet. I 1995 vendte hallen dog tilbage til noget af storhedstiden, da Green Day kom forbi med “Insomniac” i forbindelse med Aarhus Festuge det år.

Vejlby-Risskov Hallen, Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov
Billet til Paul McCartney i Vejlby Risskov 1972.
Foto: Jan Jannesen.
Mick Jagger, Vejlby-Risskov Hallen 9. sep. 1970.
Foto: Jørn Timm, Århus Stiftstidende.

“BYENS LYDSPOR” – SKILTEPLACERINGER


Genlyd Grammofon / Feedback Recording
Haraldsgade 27, 8260 Viby

Husets Musikteater
Vester Allé 15, Aarhus C

Jazzhus Tagskægget
Klostergade 34, Aarhus C

Musikcaféen / Backstage / TAPE / Super
Mejlgade 53, Aarhus C

Stadionhallen / Aarhus Stadion
Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C



Stakladen
Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

Trinbrædtet / V58 / Aarhus Musikkontor
Vestergade 58P, Aarhus C

Vejlby Risskov-Hallen
Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov

Aarhus Musikteater / Teatercaféen
Østergade 10, 8000 Aarhus C

Aarhus Teater
Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Teksten er udarbejdet af Kirstine Lefevre Sckerl og Kasper Kudsk med tilføjelser af Sofie Sloth Rousing.

Byens Lydspor er udarbejdet i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv med støtte fra Kirsten & Gunnar-fonden.

Find flere skiltehistorier

JAZZHUS TAGSKÆGGET

Jazzhus Tagskægget var en legendarisk jazzklub, der åbnede i Paradisgade i oktober 1967. Til åbningen blev der budt på intet mindre end 18 timers jam-session med diverse jazzbands, og så var stedet ellers skudt i gang!

Læs mere »

STAKLADEN

I 1964 stod Stakladen færdig som en del af Studenternes Hus ved Aarhus Universitet. Med den havde de studerende ikke blot fået en stor og arkitektonisk særpræget kantine, men også en koncertsal, som hurtigt blev flittigt brugt.

Læs mere »

VEJLBY-RISSKOV HALLEN

Der var engang, hvor nogle af de allerstørste internationale navne hyppigt kom forbi Aarhus Nord. I 1970’erne og 1980’erne var Vejlby-Risskov Hallen et ofte benyttet sted, når Aarhus fik besøg af musikkens største stjerner.

Læs mere »

AARHUS TEATER

Siden Aarhus Teater åbnede i 1900, har musik spillet en stor rolle i teatrets forestillinger. Orkestret spillede ouverturen før alle forestillingerne samt i mellemakterne – og ikke mindst under optrædenerne, når der var tale om syngespil og operetter.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.