Jazz in Generations: Svenningsen/Skamby/Eskildsen

Jazz in Generations

Jazz in Generations: Svenningsen/Skamby/Eskildsen

Oplev 3 af Aarhus’ jazzmusikere, der er med til at forme genrens udtryk idag, når de udfolder jazzens klanglige, harmoniske og rytmiske potentiale på hver sin måde.

Fra New Orleans til New York til hele verden, gennem swing, bebop, hard bop, avantgarde og fusionsjazz, og hele vejen frem til idag. Jazzen lever i bedste velgående på et utal af lydlige faconer. Men hvordan lyder den så helt konkret, dagens jazzmusik?

Det kan du høre tre bud på, når den første ud af fem koncerter under titlen Jazz in Generations giver scenen til tre af dagens nye og fremadfarende jazzmusikere – Alberte Svenningsen, Andreas Skamby og Simon Eskildsen. Hver medbringer de egne kompositioner og en musikalitet, der vil kunne gøre helheden større end summen af delene.


Alberte Svenningsen er saxofonist og komponist, og udgav i 2019 debutalbummet “Traneblæs”, som bl.a. blev ugens album på P8 Jazz. Hendes musik er nordisk inspireret, luftig og melodiøs.


Andreas Skamby er trommeslager og komponist. Det har altid tiltrukket Andreas at være med i orkestre på tværs af genrer: det at spille jazz den ene dag og rock den næste inspirerer, udfordrer og fornyer måden, hvorpå han spiller.


Simon Eskildsen er pianist, organist og illustrator og har de seneste år bl.a. gjort sig bemærket gennem sin egen trio, Karmen Rõivassepp Quartet og AddisAbabaBand. Simon vandt Aarhus Jazz Talentpris i 2019.

Er din nysgerrighed og jazzlyst for alvor blevet vækket til denne særlige jazzaften er der meget mere at komme efter til de kommende fire koncerter under titlen Jazz in Generations. Find dem i vores program.

OM JAZZ IN GENERATIONS
Jazz in Generations er et samarbejde mellem Jazzselskabet Aarhus og Erlings Jazz- og Ølbar. De er gået sammen om at skabe en helt særlig koncertrække, der faciliterer musikalske møder i jazzens improvisatoriske og spændende verden. Ved de fem koncerter præsenteres lokale, aarhusianske jazzmusikere på tværs af alder og stilarter, og fokusset vil være på musikernes egne, originale kompositioner. Hermed vil man kunne opleve den kunstneriske bredde og dybde, der findes i Aarhus, helt fra garvede jazzveteraner til unge vækstlagsmusikere.Tirsdag den 1. februar kl. 19:00
Erlings Jazz- og Ølbar, Nørreport 8, 8000 Aarhus C
Billetpris: 50-130 kroner.
Køb billet HER.


Koncerten består af: Alberte Svenningsen (s) Andreas Skamby (d) Simon Gorm Eskildsen (p)

Jazz in Generations er støttet af Music City Aarhus 2022's pulje for nye samarbejder mellem etablerede aktører.

Følg med i Facebookeventet HER.