Foto: V58. Fotograf: Niels Frøbert, Den Gamle By

Byens Lydspor

Følg byens lydspor på opdagelse i Aarhus’ fascinerende musikhistorie. Sporet vil lede dig rundt til ti formidlingsskilte, der hylder byens lange og mangfoldige musikhistorie på et udvalg af Aarhus’ legendariske musiksteder. Hør unikke historier fra 7 af stederne ved at lytte til podcasten Byens Lydspor - Fortællinger fra legendariske spillesteder.

Skiltenes placeringerne kan ses i app’en Opdag Aarhus, hvor du også finder markeringen af en rute rundt til de skilte, som hænger i Aarhus C. Nederst på siden kan du læse mere om de enkelte steder, hvor skiltene er sat op samt lytte til podcastepisoder med fortællinger om stederne.


Byens Lydspor er skabt af Music City Aarhus 2022 i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv, Århus Stiftstidende, Kirsten & Gunnar Fonden og Aarhus Kommune.

HUSETS MUSIKTEATER

I dag kender vi spillestedet på adressen Vester Allé som Voxhall, men de musikalske rødder går tilbage til 1972 og Husets Musikteater.

Læs mere »

JAZZHUS TAGSKÆGGET

Jazzhus Tagskægget var en legendarisk jazzklub, der åbnede i Paradisgade i oktober 1967. Til åbningen blev der budt på intet mindre end 18 timers jam-session med diverse jazzbands, og så var stedet ellers skudt i gang!

Læs mere »

STAKLADEN

I 1964 stod Stakladen færdig som en del af Studenternes Hus ved Aarhus Universitet. Med den havde de studerende ikke blot fået en stor og arkitektonisk særpræget kantine, men også en koncertsal, som hurtigt blev flittigt brugt.

Læs mere »

TRINBRÆDTET / V58 / AARHUS MUSIKKONTOR

De fleste vil tænke på det gamle Gnags-hit fra 1983, “Slingrer ned ad Vestergade”, men den århusianske bygade er også kendt som adressen for et af de mest betydningsfulde spillesteder i byens historie: Vestergade 58.

Læs mere »

VEJLBY-RISSKOV HALLEN

Der var engang, hvor nogle af de allerstørste internationale navne hyppigt kom forbi Aarhus Nord. I 1970’erne og 1980’erne var Vejlby-Risskov Hallen et ofte benyttet sted, når Aarhus fik besøg af musikkens største stjerner.

Læs mere »

AARHUS TEATER

Siden Aarhus Teater åbnede i 1900, har musik spillet en stor rolle i teatrets forestillinger. Orkestret spillede ouverturen før alle forestillingerne samt i mellemakterne – og ikke mindst under optrædenerne, når der var tale om syngespil og operetter.

Læs mere »

MUSIKCAFÉEN / BACKSTAGE / TAPE / SUPER

Mejlgade 53 har gennem årene haft stor betydning for det århusianske musikliv. Det er i disse lokaler i en baggård, at flere nye og håbefulde navne har spillet deres første koncerter og fået et vigtigt skub i deres udvikling som musikere og artister.

Læs mere »

AARHUS MUSIKTEATER / TEATERCAFÉEN

Facaden på det tidligere Østergades Hotel blev bevaret, da bygningen tilbage i 2012 blev bygget om til det moderne Scandic Hotel. De gamle bygninger, der oprindeligt var Østergades Hotel, husede efter hotellets lukning en lang række forskellige restauranter, klubber og koncertsteder. Det var bag disse mure, at byens punkscene holdt til i slutningen af halvfjerdserne og starten af firserne, hvor adressen gik under navnene Århus Musikteater og Teatercaféen.

Læs mere »

STADIONHALLEN / AARHUS STADION

For enden af Stadion Allé stod Stadionhallen færdigbygget i 1920 efter mange års politiske og økonomiske forhandlinger. Egentlig var der tale om to stadionhaller forbundet af en åben søjlegård, men kun den vestre hal havde trægulv, og var derfor den, der – udover til tennis og atletik – blev brugt til foredrag og koncerter.

Læs mere »

GENLYD GRAMMOFON / FEEDBACK RECORDING

“I et solidt hus i en baghave til denne tilgroede villa-parcel ligger Danmarks måske bedste indspilnings-miljø for rockmusikere… Her i randen af den jyske hovedstad mærkes en afstressende atmosfære, glad kunst på væggen, varm kaffe på kanden og fristende Gajol-æsker opsat på strategisk vigtige steder.”

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.