Byens Lydspor

Følg byens lydspor på opdagelse i Aarhus’ fascinerende musikhistorie. Sporet vil lede dig rundt til syv formidlingsskilte, der hylder byens lange og mangfoldige musikhistorie på et udvalg af Aarhus’ legendariske spillesteder.

  

Aarhus har i årtier lagt scene til en lang række anerkendte nationale og internationale bands og artister via byens store udbud af ambitiøse spillesteder. Lokale ildsjæle og trofaste koncertgængere har gennem tiderne gjort mulighederne mange. Det store udbud af koncerter og musikoplevelser har sat Aarhus på landkortet og gjort byen til det musikalske epicenter, den er i dag. 

 

Du kan allerede nu dykke ned i den store og mangfoldige musikhistorie, der spænder lige fra The Rolling Stones- og Nena-koncerter i Vejlby-Risskov-Hallen over Greateful Dead i Stakladen til Stan Getz på Tagskægget. 

 

Du finder de syv Lydspor-skilte v. Aarhus Teater, Vejlby Risskov-Hallen, Voxhall, Stakladen og Vestergade 58, Klostergade 34 og Mejlgade 53. Placeringerne kan ses i app’en Opdag Aarhus, hvor du også finder markeringen af en rute rundt til de skilte, som hænger i Aarhus C.

De syv skilte er kun begyndelsen! Byens Lydspor udvikler sig hele tiden, og i løbet af 2022 lanceres en række podcasts og fortællinger, som vil give nysgerrige musikelskere mulighed for at lære mere.

Byens Lydspor er skabt af Music City Aarhus 2022 i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv, Århus Stiftstidende og Kirsten & Gunnar Fonden.

Har du et særligt musikminde fra nogle af byens historiske spillesteder? Det kunne være et billede, videmateriale eller en fortælling du vil dele på skrift. Vi modtager med stor interesse dit minde på sofie@musicityaarhus2022.dk

MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.