KURATERINGSGRUPPERNE

De to kurateringsgrupper under Music City Aarhus 2022 behandler ansøgninger og tildeler støtte til musikaktører og -projekter, der søger midler i musikbyårets to ansøgningspuljer. Ansøgningspuljerne har fokus på to særlige områder:

1. Styrkelse af byens vækstlag og talentudvikling

2. Styrkelse af samarbejdsprojekter mellem byens mange etablerede aktører

Kurateringsgrupperne består af fagpersoner og er et uafhængigt fungerende organ, der tildeler støtte inden for de to nøgleområder.

KURATERINGSGRUPPE 1

Styrkelse af byens vækstlag og talentudvikling

1.jpeg

Bjarke Svendsen

Spillestedsleder på ALICE og direktør for Snyk – den danske genreorganisation for ny, eksperimenterende musik, lydkunst og klassisk musik. Musiksagkyndig i Dansk Tennisfond og aftagerpanelsmedlem hos Det Jyske Musikkonservatorium.

Bjarke er tidligere daglig og kunstnerisk leder af Jazzhouse og tidligere booker for Atlas.

Signe Tobiassen

Signe Tobiassen

Signe Tobiassen er næstforperson i bestyrelsen for foreningen Music City Aarhus 2022 og Kreativ Direktør hos Musikundervisning.dk. Signe har en baggrund i musikbranchen samt som professionel musiker i bandet Nelson Can. Hun er uddannet fra henholdsvis Rytmisk Musikkonservatorium og Copenhagen Business School og blev i 2019 udnævnt til at være i “Top 20 under 30” af musikbranchefolk i Norden.


Udover at have arbejdet for pladeselskaber som Crunchy Frog og Sony, har Signe også arbejdet en del med artist management og radio, dels hos DR og dels hos Uniradioen. Hun har siddet på alle sider af bordet i musikbranchen, og har et indgående kendskab til de føde- og værdikæder, som skal understøttes for at skabe et sundt og bæredygtigt musikmiljø.

3.jpeg

Rikke Østergaard

Rikke har været selvstændig siden 2015 som artist, sangskriver og producer under navnet O/RIOH og er medstifter af pladeselskabet CECH RECORDS. Rikke er uddannet sangskriver fra Det Jyske Musikkonservatorium med afgang i 2015.

Hun er bestyrelsesmedlem i Foreningen Musikbevægelsen, der blev stiftet i 2019, og er en del af styregruppen samt underviser for Beats by Girlz DK. Rikke er desuden projektleder for Normstormerne.

Kurateringsgruppe 2

Styrkelse af samarbejdsprojekter mellem byens mange etablerede aktører

5.jpeg

Bo Andersen

Leder og ejer af Skandinavian Booking & Management. Bo har i årenes løb arbejdet med blandt andet følgende artister: TV-2, Kashmir, Hanne Boel, Julie Berthelsen, Poul Krebs, Johnny Madsen, Peter Sommer, Saybia, Michael Falch, Mikael Wiehe, Kira Skov, Steffen Brandt, Sebastian, Marie Fisker, Aura og Pernille Rosendahl.

Han startede allerede samarbejdet med TV-2 i 80’erne som leder af Aarhus Musikkontor. Firmaet skiftede navn og ambitioner, især i forhold til udlandet i 2004, og blev til det nuværende Skandinavian.

6.jpeg

Jeppe Uggerhøj

Jeppe Uggerhøj, Kunstnerisk Chef, Musikhuset Aarhus. Jeppe er uddannet trompetist fra Det Jyske Musikkonservatorium og efterfølgende bachelor i erhvervsøkonomi ved Aarhus Universitet. Jeppe var udøvende musiker frem til 2013 og startede derefter som Programchef i Musikkens Hus i Aalborg. Jeppe har siden 2019 været Kunstnerisk chef i Musikhuset Aarhus.

7.jpeg

Mette Dahl Kristensen

Mette Dahl Kristensen, musiker, komponist, arrangør. Mette er uddannet i violin og musikteori fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2013.

Hun er desuden leder af det genrefrie strygerensemble WHO KILLED BAMBI, der har arbejdet med kunstnere som Father John Misty, Rod Stewart, Ane Brun, Pernille Rosendahl, Steffen Brandt, Teitur, Oh Land og mange andre.

Derudover er Mette medlem af Kunstrådet og Musikudvalget i Aarhus Kommune, underviser på MGK-Ø i musikteori/hørelære, samt rytmisk sammenspil, underviser ved DJM i rytmisk sammenspil, og bestyrelsesmedlem af Foreningen Musikbevægelsen af 2019, der arbejder for ligestilling i den danske musikbranche.

8.jpeg

Rikke Andersen

Spillestedsleder og booker på Fermaten i Herning, Regionalt Spillested i Midt- og Vestjylland. Rikke er cand.mag. i Musik- og Medievidenskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet i pladebranchen og freelance med markedsføring af musik​ og som skaber af kulturprojekter. Hun er desuden medskaber af sangskrivercampen Aarhus Calling og bosat i Aarhus.