OPEN CALL: Musikkens år på Folkehusene

Er du musiker? Har du lyst til at bidrage til livsglæde og fællesskab hos borgere i Aarhus Kommune? Har du udstråling og energi til at løfte kulturlivet på folkehusene? Så skal du søge om at blive musiker til ’Musikkens år i folkehusene’.

Aarhus Kommune søger lige nu glædesskabende og dygtige musikere, der er motiveret for at løfte kulturlivet med koncerter på byens folkehuse. Derfor kan du nu ansøge om at blive en del af projektet ‘Musikkens år i folkehusene’ som en del af Music City Aarhus 2022. Det er de udvalgte musikeres opgave at give brugerne af folkehusene en skøn musikoplevelse med koncerter, hvor både den musikalske oplevelse og fællesskabet om musikken er i fokus.

Alle koncerter er lønnede.

Om folkehusene og ‘Musikkens år i folkehusene’

I Aarhus Kommune findes der 37 folkehuse, som er spredt ud over kommunen. Husene rummer et væld af aktiviteter for alle borgere og fællesskaber; caféer, træningslokaler, aktiviteter, lokaler til udlån for foreninger og fællesskaber og meget mere.

Relationer til andre og det at være en del af et fællesskab og have en tilknytning er vigtigt for alle. Det styrker trivslen, giver øget livskvalitet, og kan – for mange – være vejen ud af ensomhed.

På folkehusene spiller kulturliv en vigtig rolle ud fra troen på, at kulturoplevelser kan bidrage til livsglæde og fællesskab, og i sidste ende kan modvirke ensomhed. Derfor har Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune i samarbejde med Music City Aarhus 2022 skabt projektet Musikkens år på folkehusene, hvor musikere inviteres til at spille en række koncerter på folkehusene, som skaber livsglæde og muligheder for fællesskaber.

Den rette musiker til ’Koncerter i Folkehusene’

På folkehusene er det et ønske, at alle borgere, uanset alder og forudsætninger, kan få musikalske oplevelser af høj kvalitet. I udvælgelsen at musikerne, som er en del af projektet, lægges der vægt på, at du kan skabe en unik koncertoplevelse for alle typer af brugere af folkehusene, og at du tør udfordre fordomme om, hvilken musik, der kan spilles på et folkehus. Derudover ønsker vi samarbejder med musikere, som har evnerne til at aflæse publikum og skabe inkluderende og hyggelige rammer.

Aarhus Kommune og Music City Aarhus 2022 søger musikere, der har noget på hjerte, og som kan skabe koncerter med en stærk narrativ fortælling. Musikalsk ønsker vi at åbne folkehusene for musikere, artister og bands, som genremæssigt træder nye stier og har en original lyd, som ikke alene taler til særlige aldersgrupper, etniciteter eller køn.

Det kan vi tilbyde dig

Som musiker i ‘Musikkens år i folkehusene’ tilbyder vi mulighed for at afholde koncerter på 37 forskellige lokationer fordelt over hele Aarhus Kommune. Alle koncerter er lønnede. På koncertstederne kan du forvente aktive frivillige og medarbejdere, der vil bakke op om den gode koncertoplevelse. Koncerterne kan være en oplagt mulighed for at afprøve nyt materiale, eller prøve kendt materiale på nye målgrupper.

Music City Aarhus 2022 og Sundhed Aarhus Kommune vil stå for PR/Kommunikation i relation til koncerterne.

Ansøgningsproces

Udfyld følgende ansøgningsskema: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=eeNmfZR_-EGiuvyXQPL6oNQ5-m-CpbxItkkKF21MevhUM0ZCQ0VCVDEyRjFSODdWME1YUk9INEtaVy4u

Deadline for ansøgninger er onsdag den 31. august 2022.

Du vil få svar på din ansøgning i uge 37.

Hvis du/I bliver udvalgt, skal I være indstillet på at deltage i et fælles introduktionsmøde i uge 38 eller 39.

Specifikationer og krav

Et band må max bestå af tre personer. Jeres koncept skal være enkelt og fleksibelt i sin udformning, og med et minimum af krav til teknisk produktion. Hvis I selv har mulighed for at medbringe en højtaler, vil dette være en fordel.

Bliver du/I udvalgt, får i muligheden for at spille flere koncerter. Tidspunkterne for koncerterne aftales med dig/jer.

Koncerterne vil blive afholdt (inde og ude) på udvalgte folkehuse i Aarhus Kommune.

Aflønning er i henhold til Dansk Musiker Forbunds minimumstarif (Pr. 1. april 2022, 2.247,74 kr., pr. person pr. koncert).

Evaluering

Efter koncerterne vil I få tilsendt et evalueringsskema, som I bedes udfylde.

Praktisk info

Deadline for ansøgningen: 31. august 2022

Link til ansøgningsskema: https://forms.office.com/r/sw7yHEyMQ1

Periode for koncertafvikling: 1. oktober-30. november 2022 Kontaktperson: Anne Bay Noer, Livsglædekoordinator, tel. +45 41 85 42 44 / anbano@aarhus.dk