8000 Spectacles

8000 Spectacles

Kom med til en festdag lørdag den 20. august, når MUX inviterer til endagsfestival på TRAIN fyldt med musik og kunst!

MUX og TRAIN byder alle indenfor til et spækket musikalsk program med koncerter af About Yesterday, William Gerdes, J. Ludvig III, School of X og Ravi Kuma. Under koncerterne vil NiemannsLand komplimentere med live VJ-sets. Dagen starter ud med fernisering, når dørene åbner kl. 15, og god stemning med lounge sets af DJ’s fra VVE Collective. Kuratering af kunsten sker i samarbejde med Foreningen for Samtidskunst. Blandt andet vil kunstner Mathias Riis Andersen præsentere værket ‘In Between Lips’.

De første par timer vil være gratis for alle gæster. Her vil man få mulighed for at høre About Yesterday og William Gerdes samt opleve både kunst og DJ-sets. Ved de sidste koncerter er der dog kun adgang for folk med billet.

Programmet offentliggøres løbende. Billetten til aftenprogrammet kan købes her: https://tikkio.com/tickets/30732-8000-spectacles

Dørene åbner kl. 15, første koncert starter kl. 16.

About Yesterday
About Yesterday er sange om i går – et énmands-indie-projekt af sangskriver Jakob Stougaard Wang. About Yesterday tager sit kreative udgangspunkt i øjeblikket og er ikke bundet af klassisk bandstruktur. Projektet lader sig i stedet opsluge af alt fra synthesizers, knitrende elektroniske teksturer og forvrængede stemmer til akustiske guitarer og reallydoptagelser for at skildre en nostalgikers længsel væk herfra.

William Gerdes
Gennem dystre og tunge elektroniske kompositioner forener William Gerdes installationskunstens eksperimenter med hiphoppens og poppens relaterbare ærlighed. Centralt i værkerne står vokalen og processeringen af samme, der gennem selvbyggede mikrofoner og specialdesignet beklædning får en nærmest fysisk karakter, som på samme tid er dragende og fremmedgørende. Med elektronik og teknologi som sine partners-in-crime ønsker William Gerdes at skabe musikoplevelser, der stiller spørgsmålstegn. Fællesnævneren i arbejdet med hans værker kan opsummeres med ét ord: Nysgerrighed. Melankoli, blottelse og kampen mellem den rationelle og den følelsesmæssige del af mennesket er blandt de lyriske omdrejningspunkter. I et sammenkog af inspirationskilder mødes popkultur og lydkunst, minimalisme og maksimalisme og ikke mindst stilhed og støj.

J. Ludvig III
Få musikere tør at være så kompromisløst ærlige som trommeslageren og produceren Jonathan Ludvigsen er på sit debutalbum ’Sadboy Fusion’, som han udgav i november 2021 under solonavnet J. Ludvig III. Her er han trådt et skridt tilbage fra sit arbejde med den populære trio Athletic Progression og som musiker for Erika de Casier m.fl. Gennem hvad han selv beskriver som en dagbog over en turbulent toårig periode plaget af isolation og usikkerhed, har han skabt et album, der berører eksistentielle emner som ensomhed, familie, mental sundhed og død. Gennem Ludvigsens ekvilibristiske performance vil publikum opleve en kulmination i mødet mellem kompleksitet og naivitet, hvor man mister fornemmelsen af, hvad der er komponeret, og hvad der er improviseret,

School of X
Rasmus Littauer har slået sit navn fast i løbet af det sidste årti som trommeslager for MØ. Siden Faded. Dream., hans debut-EP fra 2017 under kunstnernavnet School of X, har han slået bølger på den danske musikscene og skabt interesse fra udlandet. School of X vendte tilbage i 2019 med EP’en “Destiny” og opfølgeren “Interpretations” i 2020, der inkluderer remixes og fortolkninger af Trentemøller og Spencer Zahn blandt andre. Debutalbummet “Armlock” blev udgivet i maj 2020. School of X optræder i duo-format til eventet.

Ravi Kuma
Ravi Kuma er og bliver et af dette lands største og bedste liveacts’, skrev GAFFA i deres 5-stjernede liveanmeldelse. Ravi Kuma kombinerer de rowdy og helt tunge beats med en utrolig charme og nærvær med deres publikum. Ravi Kuma garanterer et energifyldt liveshow med Sharon Kumaraswamy i front og produceren Aske Knudsen bag knapperne. Ravi Kuma er de seneste par år netop blevet kendte for deres liveshows, hvor de giver alt, hvad de har til publikummet.

NiemannsLand
NiemannsLand er et kreativt samarbejde mellem brødrene Nicolai og Kristian Niemann-Nielsen. Duoen har arbejdet sammen og delt studie i 8 år, og deres projekter inkluderer forskellige slags visuelle værker, eksempelvis analog videokunst, visuelle videoer og live visuals. Deres set-up består primært af videosynthesizers, -mixers, -kameraer, gamle monitors og andet hardware. Farvekomposition, mønstre og psykedelisk dybde spiller en essentiel rolle i NiemannsLands æstetiske udtryk og billedekomposition.

Mathias Riis Andersen
Mathias Riis Andersen er netop dimiteret fra Det Jyske Kunstakademi. Han arbejder i forskellige medier, bl.a. video, skulptur, tegninger, smykker, animation og computerspil. Til 8000 Spectacles vil han præsentere værket ‘In Between Lips’. Om værket fortæller han: “Værket er et forsøg på at nedskalere mig selv til mine vigtigste kropslige funktioner. At give blowjobs og ryge.”

VVE collective
VVE Collective er et DJ-kollektiv, der på nuværende tidspunkt består af 15 kvinder og nonbinære fra Aarhus – alle med en brændende interesse for musik og DJ’ing. De har i deres relativt korte levetid allerede etableret sig på DJ-scenen med en lang række arrangementer, særligt på Sydhavnen i Aarhus.

Foreningen for Samtidskunst
Foreningen for Samtidskunst er en forening af kuratorer, kunstnere og alle, som ønsker at arbejde med samtidskunst. De skaber kunstneriske og kuratoriske eksperimenter, der arbejder for at fremme samtidskunst, med særligt fokus på unge kunstnere og kuratorer.

Arrangementet er støttet af Music City Aarhus 2022.

Tags:


Lørdag d. 20. august kl. 15:00
TRAIN, Toldbodgade 6c, 8000 Aarhus
Billetpris: 125 kroner.
De første koncerter er gratis.
Køb billet HER.

Døre åbner kl. 15
Første koncert kl. 16Følg med i Facebookeventet HER.