04 jun Børnenes GigaKor – en del af Aarhus fejrer Dronningen
Oplev magien, som opstår når 400 børn samles om at synge, når Børnenes GigaKor og Aarhus Jazz Orchestra åbner den folkelige fejring af Dronningens 50-års Regeringsjubilæum i Mindeparken den 4. juni klokken 12:30.
400 børnestemmer, der klinger i kor i samspil med messinghorn, træblæsere og slagtøj. Det er, hvad publikum kan se frem til, når et kæmpe stort børnekor bestående af børn fra en række skoler i Aarhus samt tre af byens elitekor fremfører nogle af de skønneste sange fra den danske sangskat sammen med Aarhus Jazz Orchestra.
Lyt til I skovens dybe stille ro, Sommersalme og Jens Vejmand midt mellem Mindeparkens grønne træer og hør uropførelsen af den nykomponerede børnesang Solens Sang, som er skrevet i særlig anledning af Music City Aarhus 2022 af sanger og komponist Katrine Stochholm.
- Børnenes GigaKor finder sted lør. 4. juni kl. 12:30 i Mindeparken
- Arrangementet er gratis og en del af Aarhus fejrer Dronningen
- Projektet er et samarbejde mellem Music City Aarhus 2022, Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra
- Projektet er blevet til takket være støtte fra Spar Nord Fonden
OM SOLENS SANG
“Jeg drømmer om fremtiden
jeg håber der er planter
fuglesang og godt vejr
candyfloss og rutsjebaner”
Sådan lyder første vers af Aarhusbørnenes nye sang, Solens Sang. Sangen er skrevet og indøvet i månederne op til fejringen af Dronningens Regeringsjubilæum. Den er blevet til gennem en række workshops med Katrine Stochholm og Aarhus Jazz Orchestra, hvor børn fra koret har skrevet tekster om og reflekteret over deres drømme for fremtiden.
“Børnenes tekster handler meget om klimakrisen og deres ønsker og håb om at beholde det,
de har, og som betyder allermest: Naturen, deres allernærmeste og en indre følelse af frihed og håb,” fortæller Katrine Stochholm, der af mange kendes som tidligere forsanger i bandet Under Byen.
OM GIGAKOR
GigaKor består af børn fra skolerne Aaby Skole, Beder skole, Børnenes Friskole, Interskolen, Laursens Realskole, Engdalskolen, Virupskolen, Aarhus International School, Egebakkeskolen, Kochs Skole og elitekorene fra Sangkraft Aarhus – Aarhus Pigekor, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor og Skt. Clemens Drengekor. Projektet er skabt i samarbejde mellem Music City Aarhus 2022, Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra.
OM MUSIC CITY AARHUS 2022
Music City Aarhus 2022 er hele byens musikår. I et helt år hylder vi musikbyen Aarhus ved at sætte ekstra spot på musiklivet, skabe ekstraordinære oplevelser for publikum og nytænkende samarbejder, der kommer hele byen til gode. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.
OM SANGKRAFT AARHUS
Sangkraft Aarhus er en selvejende institution med økonomisk støtte fra bl.a. Aarhus Kommune og Statens Kunstfond. Gennem kvalitetsrige aktiviteter i skoler og kor fremmer vi sangen for både bredde og elite. Sangkraft Aarhus er knyttet til to dynamiske sangmiljøer, som dagligt arbejder på at udvikle nye unge sangere: Skt. Clemens Drengekor og Aarhus Pigekor. Sangkraft Aarhus engagerer en lang række samarbejdspartnere: Aarhus Kommunes Magistrat for Børn og Unge, Magistrat for Kultur og Borgerservice og Magistrat for Sundhed og Omsorg, Aarhus Musikskole, VIA University College, Aarhus Domkirke, Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra og Den Jyske Opera.
OM AARHUS JAZZ ORCHESTRA
Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver under navnet “Bred Ymer” og senere som det mere velkendte “Klüvers Big Band”. I dag er navnet Aarhus Jazz Orchestra – en åben og samarbejdende kulturinstitution, der, med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører, udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv – lokalt, regionalt og internationalt. Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller Aarhus Jazz Orchestra mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter, til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter, henvender orkestret sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre. Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark og er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.