DMA Jazz flytter til Aarhus i anledning af Music City Aarhus 2022

Årets største fejring af den danske jazzscene, Danish Music Awards Jazz, flytter i år til Musikhuset i Aarhus som en del af Music City Aarhus 2022. SÆT KRYDS I KALENDEREN D. 7. DECEMBER, OG KØB ALLEREDE NU DIN BILLET

De fleste kender Danish Music Awards, der hvert år uddeler priser til de største albums, artister og sange i det forgangne år.

En del, men måske færre, kender Danish Music Awards Jazz, der som den største årlige fejring uddeler priser til den danske jazzscene.

Men i år bliver DMA Jazz ekstra særlig. Prisuddelingen bliver nemlig den største af sin slags nogensinde med plads til over 1000 publikummer – og så rykker den til Aarhus:

“Jazzen er mangfoldig, omstillingsparat og evigt opsøgende, så derfor skal vi selvfølgelig være der, hvor musikken spiller,” udtaler Eva Frost, sekretariatschef ved JazzDanmark, som står bag DMA Jazz.

DMA Jazz i Aarhus finder sted i Musikhuset Aarhus, som er samarbejdspartner på projektet, og publikum kan se frem til en overdådig festdag i jazzens tegn med både internationale og lokale stjerner på scenen.

”Aarhus er en musikby fyldt med jazz, og vi har i Musikhuset en lang tradition for at præsentere både de spirende talenter og de store danske og internationale jazzstjerner. Derfor er vi ekstra glade for, at DMA Jazz kommer til byen, så vi sammen kan hylde alle dem, der har gjort det ekstraordinært godt”, siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.


Aarhus’ bigband som en del af projektet

Det var Aarhus Jazz Orchestra som fik idéen om at flytte showet til byen i anledningen af Aarhus’ status som musikby i 2022. Derfor slår byens bigband og JazzDanmark også kræfterne sammen i dagene op til awardshowet, hvor de to parter vil dele kontor på VA15 – Vester Allé 15.

“Som en af de store jazzaktører i byen er vi selvfølgelig meget begejstrede for, at jazzens store, årlige fejring i 2022 kan opleves i Aarhus. Vi glæder os til at samle hele Danmarks jazzmiljø og en masse publikummer til en sprudlende og mangfoldig jazzfest i december,” siger orkesterchef Anders Ørbæk, der også er vicebestyrelsesleder ved JazzDanmark.

Detaljer omkring awardshowet og det musikalske program for dagen bliver løbende offentliggjort og P8 dækker live fra hele dagen. Programmet vil blive offentliggjort på den anden side af sommeren.

FAKTA

Hvad: Danish Music Awards Jazz 2022

Hvor: Musikhuset Aarhus, Store Sal

Hvornår: Onsdag d. 7. december kl. 20.00 – 22.00, dørene åbner kl 19.00

Pris: 220 kr + gebyr

Billetter: Køb dine billetter på dmajazz.dk

Pressefotos: Download her

Læs mere om Danish Music Awards Jazz her

Arrangør: JazzDanmark og Musikhuset Aarhus

Partnere: Music City Aarhus 2022, P8 Jazz, Aarhus Jazz Orchestra, Kissa, Mundfuld Studio

DMA Jazz er finansieret af JazzDanmark, Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Beckett Fonden og Aarhus Kommune.

Er du musiker og har du udgivet et album mellem 1. juli 2021 og 30. juni 2022, som du gerne vil indstille til DMA Jazz 2022, så læs mere om hvordan her.

For mere information kontakt

Generelle henvendelser:

Projektleder Martin Jensen

martin@jazzdanmark.dk

Sekretariatsleder:

Eva Frost

eva@jazzdanmark.dk

Indstillinger og nomineringer:

Projektkoordinator Peter von Freiesleben

peter@jazzdanmark.dk

Flere nyheder

MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.