EMP LEGACY – MUSIC & SOUND ART

EMP LEGACY – MUSIC & SOUND ART

Vær med til åbningen af Else Marie Pades Plads, som fejres med en hyldest til elektronisk musik og lydkunst i den legendariske komponist og elektroniske frontløber Else Marie Pades ånd. Aftenen vil byde på lydinstallationer og koncerter med elektroniske kunstnere på og foran Radar.

For at markere åbningen af Else Marie Pades Plads – den nye offentlige plads foran Radar – har Radar samlet et stærkt line-up af musikere og lydkunstnere til en aften i Else Marie Pades elektroniske musikånd.

På scenen kan publikum se frem til at opleve to spændende acts fra den danske elektroniske scene, Sofie Birch og Christian Vogel. Den danske komponist HAUMAN vil præsentere hendes nye lydinstallation “creeper”, som er designet eksklusivt til Radars 16-kanals audio canvas-højtalersystem og skabt af optagelser fra Radar.

Aftenen lægger ud med en open-air lydinstallation af artisterne Tobias Sejersdahl & Sophia Sagaradze. De vil bearbejde lydobjekter fra den virkelige verden for at skabe et engagerende lydmiljø, som inviterer til både koncentreret lytning og afslapning.

Program:
kl. 18.30: Lydinstallation: Sagaradze///////////Sejersdahl
kl. 19.30: Hauman præsenterer “creeper” på AUDIO CANVAS
kl. 21.00: Koncert: Sofie Birch
kl. 22.00: Koncert: Cristian Vogel

Sofie Birch

Den elektroniske musiker Sofie Birch væver brugen af elektronisk hardware sammen med en harmonisk nysgerrighed og skaber fredfyldte plateauer af lyd. Med interesse i lydes og vibrationers helende natur laver hun musik, der kan lede vejen til drømmelignende oplevelser og nydelsesfuld tilstedeværelse. Sofie Birch arbejder med at opløse fornemmelsen af tidslighed og tyngdemæssig orientering, og hendes musik tillader bevidstheden at forgrene sig ud i nye tankebaner. Den uforudsigelige måde at eksperimentere med lyd, omgivelser og optagelser på gør hvert enkelt værk til et unikt udtryk af fantasien.

Christian Vogel

Cristian Vogel har længe været nyskabende inden for elektronisk komposition, mixing og performance og har vundet flere priser for sit arbejde. Han har med tiden etableret sig som en markant figur inden for audiokomposition til både scene, klubkultur og studie og har bl.a. remixet musik for Radiohead, The Young Gods og Else Marie Pade. Christian Vogel er født i Chile og efter at have været forbi både Brighton, Barcelona, Berlin og Geneva er han nu bosat i København.

HAUMAN: “creeper”

“creeper” er en ny lydinstallation af den danske komponist og lydartist HAUMAN, som i sit kompositoriske arbejde er inspireret af mytologi og magisk realisme. Værket er designet til Radars 16-kanals canvas højtalersystem og er lavet over optagelser fra Radar. Kompositionen forsøger at iscenesætte og transformere lytterens oplevelse af den naturlige stemning på Radar og herved skabe en magisk illusion af en slyngplante, som gror ud af højtalerne. “creeper” er det engelske ord for en slyngplante, men ordet indeholder også uhyggelige og ubehagelige associationer. Planten kan virke upåfaldende og nysgerrig til at starte med, men gradvist bliver det klart, at planten er aggressiv og forsøger at ødelægge området. På samme måde sniger værket sig ind på lytteren for at undersøge grænsen mellem det, som opfattes som værdifuld æstetik, og destruktiv støj.

Sagaradze///////////Sejersdahl

Artisterne Tobias Sejersdahl og Sophia Sagaradze bearbejder lydobjekter og sender dem ud i forskellige højtalere for at skabe et engagerende lydmiljø, som indbyder til både koncentreret lytning og afslapning. Sejersdahl og Sagaradze er fra det nyligt opstartede arbejdsfællesskab ALF – Aarhus Lydforening. ALF fungerer som et sted for kreative ideer og arbejder for et bæredygtigt miljø inden for branchen bl.a. ved at have fælles udstyr til arbejdet med elektronisk komposition, lydkunst, installationer m.m.

EMP Legacy – Music & Sound Art er støttet af Music City Aarhus 2022 og KODA Kultur.

Tags:


Lørdag d. 27. maj kl. 18.30
Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Billetpris: 150 kroner
Køb billet til koncerten HER.
Læs mere på Radars hjemmeside HER.
Følg med i Facebookeventet HER.
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.