Et letsindigt ord

Et letsindigt ord

Duoen Et letsindigt ord giver koncert og uddyber med fortællinger, når Folkehuset Tranbjerg inviterer til Forårs-banko.

“Et letsindigt ord” er en musikgruppe, der i ord og toner fokuserer på musikken i Danmark under besættelsen. Gruppen spiller en koncert, der er suppleret med små fortællinger om de komponister, tekstforfattere og musikere, der skabte og fremførte musikken.

I besættelsestidens censurerede Danmark blev både swingmusikken og revyen særligt populære, og mange revyer forsøgte at gå helt til stregen med åbenlys eller underforstået humor. Musikken og revyerne kunne bruges både som en protestmulighed og anledning til adspredelse. Repertoiret er derfor primært revysange, swingnumre og filmmelodier skrevet og spillet af bl.a. Poul Henningsen (PH), Kai Norman Andersen, Gerda og Ulrik Neumann, Børge Müller, Leo Mathiesen, Svend Asmussen. Men også sange som Lili Marleen og Den blå anemone er på repertoiret.

Begge musikere er konservatorieuddannede og har lang erfaring med koncerter på spillesteder, festivaler og jazzklubber både i Danmark og udlandet. Siden 2014 har “Et letsindigt ord” spillet mere end 200 koncerter for udsolgte huse og til stående bifald over hele Danmark og har desuden medvirket i TV2’s udsendelse “Aldrig mere 9. april”.

Karoline Budtz: Vokal
Jens Christian Kwella: Guitar

Koncerten er gratis, og alle er velkomne.

Arrangementet er en del af projektet Musikkens år på Folkehusene, som Sundhed og Omsorg samt Music City Aarhus 2022 står bag.D. 14. april 2023 kl. 14:30-15:30
Folkehuset Tranbjerg, Torvevænget 3A, 8310 Tranbjerg
GratisMusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.