filmmusikkonkurrence-2022_1920x1080px_comp

Finalisterne er fundet: Fem komponister dyster i konkurrence om den bedste filmmusik

I foråret udskrev Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus en konkurrence for filmkomponister fra Vestdanmark. De skulle skrive musik til thrilleren KLIENTEN. Nu er de fem finalister fundet, og den 5. november kan du opleve deres værker ved finalekoncerten med Aarhus Symfoniorkester.

Til alle gode film og serier hører sig et velskrevet stykke musik. Derfor udskrev Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus i foråret en konkurrence som en del af Music City Aarhus 2022. Formålet var at bidrage til udviklingen af lokale filmkomponister i og omkring Vestdanmark.

Deltagerne i konkurrencen skulle komponere et stykke filmmusik til et uddrag af den danske thriller KLIENTEN af Anders Rønnow Klarlund. De fem finalister, der er videre i konkurrencen, er nu fundet: Søren Bang Rasmussen, Mira Siegel, Kent Søgaard, Albert Laubel og Thomas Bryla. Den 5. november er der finalekoncert i Musikhuset, hvor Aarhus Symfoniorkester vil opføre finalisternes værker. Jakob Stegelmann er konferencier, og efter koncerten vil der blive uddelt tre priser -til vinderen, en talentpris og en publikumspris.

Koncerten er gratis og åben for alle.

Stor opbakning til konkurrencen

Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus glæder sig over den store opbakning til konkurrencen. Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, fortæller: ”Vi er begejstrede for at føre det lokale film- og musikmiljø sammen her i året, hvor vi markerer musikken med Music City Aarhus 2022. Det styrker netværket i byen mellem de kreative miljøer, og så får publikum mulighed for at opleve filmmusik på en ny måde.”

Der var i alt 56 tilmeldte komponister til konkurrencen, og blandt de afleverede musikbud har Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus udvalgt de fem finalister. Jesper Nordin, Musikchef i Aarhus Symfoniorkester, siger om konkurrencen: ”Filmmusikken er ét af de steder, hvor et moderne symfoniorkester for alvor har sin relevans og berettigelse. Med den store talentmasse der pibler frem, og med det solide fundament, som Filmby Aarhus repræsenterer, har Aarhus i disse år potentiale til at blive en aktiv yngleplads for film- og tv-talent i alle afskygninger. Vi elsker den symfoniske filmmusik, og derfor er det kun naturligt, at Aarhus Symfoniorkester også aktivt bidrager til denne opblomstring. Vi glæder os til at opføre de fem finalisters musik live med Aarhus Symfoniorkester og dirigent Christian Øland.”

Dygtige lokale komponister med stærke musikbud

Stefan Frost, special- og udviklingskonsulent ved Filmby Aarhus, er en af initiativtagerne bag konkurrencen. ”Vi får ofte henvendelser fra filmproducenter, der leder efter dygtige komponister. Derfor udskrev vi sammen med Aarhus Symfoniorkester konkurrencen for at fremkalde evt. eksisterende eller fremtidige professionelle filmkomponister. Der er kommet mange stærke bud på filmmusik, og det har været svært kun at vælge fem finalister, hvilket jo egentlig er positivt, fordi vi netop er lykkes med at få dygtige komponister frem i lyset,” siger Stefan Frost.

Finalisternes værker bliver nu vurderet af en jury bestående af filminstruktør Anders Rønnow Klarlund, filmkomponisterne Sanne Graulund og Jacob Groth samt musikchef ved Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin og Stefan Frost fra Filmby Aarhus. Prisvinderne bliver besluttet i forbindelse med finalekoncerten i Musikhuset.

Med generøs støtte fra Kirsten og Gunnar Fonden kan Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus uddele pengepræmier ved koncerten. Der bliver en pris til vinderen på 20.000 kr., en talentpris på 10.000 kr. og en publikumspris på 5.000 kr.

Læs mere om konkurrencen hos Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus.

Book din gratis billet til finalekoncerten her.

Vil du vide mere?

Kontakt presse@musiccityaarhus2022.dk.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.