Høj Musik i Bogtårnet

Høj Musik i Bogtårnet

Strygesekstetten Ensemble Hermes inviterer alle til koncerter i byens højeste bygninger. Hils weekenden velkommen med en særlig koncert i Bogtårnet!

Her femte afsnit af af Ensemble Hermes’ koncertrække “Høj Musik”, hvor høje bygninger i Aarhus udforskes gennem musik og fortællinger. Strygesekstetten fortsætter samarbejdet med dramaturg Christian Morre Pedersen, der vil stå for koncertens fortællinger.

Ord, følelser og historier gengives i musik, når Ensemble Hermes i d. 11. november spiller koncertrækken Musikpoesi. Tekst optræder ofte helt konkret i musik, i operaer, i sangtekster og i form af bestemte mottoer, der danner konkret udgangspunkt for musikstykker. Men andre gange er tekst til stede i musikken på en måde, der i sig selv er poetisk uhåndgribelig, hvor ordene genlyder i et net frigjort fra syntaks og linjeskift. Ensemble Hermes har udvalgt fire værker, der på særlig fin vis opnår dette, og sat dem sammen til koncertfortællingen Musikpoesi.

Program
Wilhelm Stenhammar: Chitra, Op.43
John Dowland: Lachrimae
Peteris Vasks: Viatore
Jean Sibelius: Rakastava, Op. 14

Koncerten er en del af Music City Aarhus 2022 og gennemføres med gavmild støtte fra Kirsten og Gunnar Fonden, Aarhus Kommune, Knud Højgaards Fond og William Demant Fonden.

Tags:


Fredag d. 11. november kl. 16:00
Bogtårnet, Det Kgl. Bibliotek, Victor Albecks Vej 1, 8000 AarhusFølg med i Facebookeventet HER.
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.