Horse Orchestra (Share Improfest åbningskoncert)

Horse Orchestra (Share Improfest åbningskoncert)

Du inviteres til en kæmpe aften på Knud’s Kiosk! Koncerten med Horse Orchestra åbner Share Improfest 2022 og transformeres fra koncert til improjam, efterhånden som aften bliver til nat, og nat bliver til morgen. Det bliver et brag af en fest!

Horse Orchestra er en ægte smeltedigel. Bandet består af musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island, og musikken er en fusion af traditionel jazz, hiphop, noise, barok og fri improvisation – alt sammen præsenteret med fyrig rock’n’roll-attitude. Bandet er et vidnesbyrd om en ny generation i nordisk jazz, som har styr pa deres musikhistorie, og som samtidig formår at åbne musikken op for et langt bredere publikum. 20’ernes New Orleans møder 60’ernes freejazz tilsat hiphop – med afstikkere til rock og renæssancemusik – og skaber et originalt, humoristisk, postmodernistisk udtryk, som rækker langt ud over jazzmusikken. For Horse Orchestra er humor lige så vigtigt som den instrumentalistiske ekvilibrisme og de overbevisende kompositioner. Lytteren bliver på den måde vidne til en humoristisk og livsglad musikalsk fest, som er så smittende, at man med glæde lader sig indhylle i alle gruppens ofte ekstreme klanglige eksperimenter. Bandets første album “Living the Dream” (2014) vandt to priser ved Danish Music Awards med begrundelsen:

“Bandet bestar af unge musikere, som ikke har nogen respekt for konventionerne. De gør akkurat, hvad de vil uden at skele til, hvad andre musikere gør. De kan kaste sig ud i en New Orleans-komposition fra 1920’erne i det ene øjeblik og jazz fra Chicago fra 60’erne i næste og spille begge stilarter med lige stor overbevisning – samtidig med at de tilfører musikken et personligt og originalt præg.”

Horse Orchestra har udgivet tre albums: “Living the Dream” (2014), “Four Letter Word” (2016), “Video EP” 2018 (2018) og “The Milkman Cometh” (2021). Bandet har optrådt i Danmark, Norge, Island, Tyskland, England, Serbien, Hong Kong og Kina.

LINE-UP
Erik Kimestad – trompet
Ingimar Andersen – saxofoner
Petter Hängsel – trombone
Kristian Tangvik – tuba
Jeppe Zeeberg – klaver
Nicolai Kaas Claesson – bas
Rune Lohse – trommer

Koncerten er støttet af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, DMF, William Demant Fonden, Koda Kultur, Augustinus Fonden, Europe Creative, Jazzpuljen og Music City Aarhus 2022.

Tags:


Onsdag d. 13. juli kl. 21:00
Knud's Kiosk, Jægergårdsgade 156S, 8000 Aarhus C
60 kroner
Køb billet HER.Følg med i Facebookeventet HER.
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.