HUSETS MUSIKTEATER

I dag kender vi spillestedet på adressen Vester Allé som Voxhall, men de musikalske rødder går tilbage til 1972 og Husets Musikteater.

Huset – som stedet blev kaldt i folkemunde – startede oprindeligt som et besat ungdomshus i 1972, efter at Forhistorisk Museum var rykket ud af bygningen, hvor Aarhus Museum havde haft til huse siden 1877.

Efter sin begyndelse som besat ungdomshus blev Huset et kommunalt aktivitetscenter, hvor den kreative ungdomsånd fik lov til fortsat at udfolde sig i værksteder på øverste etage og koncerter, foredrag, teater m.m. i stueetagen. Fra 1974 var Huset som spillested ledet af Trevor Davies – en ildsjæl med gode kontakter, der med sin kvalitetsbevidsthed skaffede gode navne og gav stedet sin musikalsk profil, fortæller Martin Lai (en del af Husets ledelse).

Husets Musikteater har gennem tiden lagt scene til mange koncerter, og blev kendt for at være en scene, hvor alt fra nydannede punkbands til internationale artister som Radiohead (1993) har optrådt. Huset blev et sted, hvor der altid summede af liv, og stedet havde et stærkt miljø af frivillige ildsjæle, der var med til at gøre initiativerne til virkelighed.

Det var blandt andet her en lille flok århusianske og københavnske punk-bands i 1978 slog pjalterne sammen og indtog scenen for to aftener i træk. Det blev startskuddet til den århusianske Pære Punk-festival (selvom navnet først kom året efter med indspilningen af LP’en Pære Punk), der for alvor var med til at sætte skub i punkscenen. Udover Pære Punk-festivalerne lagde Huset også scene til de internationalt anerkendte Monody-festivaler.

Store internationale kunstnere som Dexter Gordon, John Scofield og The Roots har også spillet i Huset.

Spillestedet eksisterede under navnet Husets Musikteater frem til 1997 og åbnede i 1999 under navnet VoxHall. Stadig på Vester Allé 15, men i en ny tilbygning til den oprindelige bygning.

Husets Musikteater, Vester Allé 15, Aarhus C
Taurus på Huset. Foto: Den Gamle By.
Huset, Rockforbundet d. 24. februar 1980. Foto: Elmic. Copyright: Torben Skøtt.

“BYENS LYDSPOR” – SKILTEPLACERINGER


Genlyd Grammofon / Feedback Recording
Haraldsgade 27, 8260 Viby

Husets Musikteater
Vester Allé 15, Aarhus C

Jazzhus Tagskægget
Klostergade 34, Aarhus C

Musikcaféen / Backstage / TAPE / Super
Mejlgade 53, Aarhus C

Stadionhallen / Aarhus Stadion
Stadion Allé 70, 8000 Aarhus CStakladen
Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

Trinbrædtet / V58 / Aarhus Musikkontor
Vestergade 58P, Aarhus C

Vejlby Risskov-Hallen
Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov

Aarhus Musikteater / Teatercaféen
Østergade 10, 8000 Aarhus C

Aarhus Teater
Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Teksten er udarbejdet af Kirstine Lefevre Sckerl og Kasper Kudsk med tilføjelser af Sofie Sloth Rousing.

Byens Lydspor er udarbejdet i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv med støtte fra Kirsten & Gunnar-fonden.

Find flere skiltehistorier

JAZZHUS TAGSKÆGGET

Jazzhus Tagskægget var en legendarisk jazzklub, der åbnede i Paradisgade i oktober 1967. Til åbningen blev der budt på intet mindre end 18 timers jam-session med diverse jazzbands, og så var stedet ellers skudt i gang!

Læs mere »

STAKLADEN

I 1964 stod Stakladen færdig som en del af Studenternes Hus ved Aarhus Universitet. Med den havde de studerende ikke blot fået en stor og arkitektonisk særpræget kantine, men også en koncertsal, som hurtigt blev flittigt brugt.

Læs mere »

VEJLBY-RISSKOV HALLEN

Der var engang, hvor nogle af de allerstørste internationale navne hyppigt kom forbi Aarhus Nord. I 1970’erne og 1980’erne var Vejlby-Risskov Hallen et ofte benyttet sted, når Aarhus fik besøg af musikkens største stjerner.

Læs mere »

AARHUS TEATER

Siden Aarhus Teater åbnede i 1900, har musik spillet en stor rolle i teatrets forestillinger. Orkestret spillede ouverturen før alle forestillingerne samt i mellemakterne – og ikke mindst under optrædenerne, når der var tale om syngespil og operetter.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.