MASK’ PÅ? – debat om hiphop og bandekriminalitet

MASK’ PÅ? – debat om hiphop og bandekriminalitet

Hvad sker der i hiphoppen, og hvordan skal vi forholde os til det? Oplev en spændende debat mellem tidligere bandemedlem Abud Mustafa og filminstruktør Mike Spooner.

Drab, kidnapninger, narkohandel og ulovlige våben. De seneste år er hiphopmiljøer i Sverige blevet mere og mere viklet ind i (bande)kriminalitet, og kritikere frygter, at de samme tendenser er undervejs herhjemme. I aftenens debat zoomer vi helt ind på den udvikling. Hvad sker der i hiphoppen i disse år – i Danmark og i udlandet – og hvordan skal vi som samfund, musikbranche, fans og lyttere forholde os til det? Hvordan påvirker den hårde musik de unge, der lever på kanten? Hvilken musik kan vi acceptere at høre i radioen eller se hyldet til prisuddelinger? Og hvor går grænsen mellem samfundshensyn og den kunstneriske frihed?

Kom ned på Dokk1 og hør en spændende debat mellem tidligere bandemedlem Abud Mustafa og filminstruktør Mike Spooner. Debatten modereres af musikjournalist og hiphop-entusiast Kristian Karl fra Soundvenue.

Debattører

Abud Mustafa: Tidligere medlem af den kriminelle københavnske bande Brothas. Er nu ude af miljøet og arbejder bl.a. som skuespiller og debattør. Står desuden bag initiativet ’Nok er nok – Stop fremmedfjendsk retorik’.

Mike Spooner: Filmskaber og instruktør af både spillefilm, reklamefilm, tv og en stribe musikvideoer for store danske kunstnere som Burhan G, Marwan og L.O.C. Har også instrueret voldsomme og omdiskuterede videoer som ”Sort på sort” med Chatle og ”Mask på” med Shooter Gang.

Om Musikdebatter på Dokk1

Dette efterår byder Aarhus Bibliotekerne i samarbejde med Music City Aarhus 2022 på tre debatarrangementer, der hver belyser et aktuelt emne inden for musiklivet. Fælles for de tre debatter er et overordnet tema om identitet og repræsentation. I medierne, på Twitter og Facebook bølger heftige diskussioner om køn, etnicitet og seksualitet – også omkring musikbranchen – og tonen kan let blive fjendtlig. Men når vi mødes ansigt til ansigt, kan vi øve os i at rumme uenigheden. Bbiblioteket skaber nu rammerne for en række samtaler, hvor tonen er respektfuld, samtidig med at uenighederne belyses.

Debatten er arrangeret i samarbejde med Music City Aarhus 2022 og støttet af FO Aarhus’ debatpulje.

Tags:


Tirsdag d. 25. oktober kl. 19:00-20:30
Lille Sal, Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus C
Gratis - tilmelding nødvendig
Hent din gratis billet til arrangementet HER.Læs mere på Dokk1's hjemmeside HER.
Følg med i Facebookeventet HER.