#Metaltoo – er metalmusikken mest for mænd?

#Metaltoo – er metalmusikken mest for mænd?

Er metalmusikken mest for mænd? Kom med til en debat om diversitet og repræsentation inden for metalgenren.

Mænd styrede i årtier – på metalscenen såvel som i resten af musikbranchen. De var på scenen, bag scenen, signede bandsene, bookede koncerterne og skrev anmeldelserne. I dag er billedet anderledes – men præcis hvor anderledes? Hvordan er det for kvinder og kønsminoriteter at spille i et metalband? Hvordan er fan- og koncertkulturen? Hvem har magten, hvem tjener pengene – og hvordan taler og skriver vi om køn og metal?

Kom og lyt med denne aften, hvor moderator Mai Soon Young Øvlisen styrer samtalen mellem et panel af markante profiler på den danske metalscene:
– Doom-frontsanger Rikke Emilie List fra Konvent
– Metalcore-trommeslager Sara Gacic fra Ivy Crown
– Crust/black/trash frontsanger Ditte Krøyer fra Vulvatorious
– Skribent Cecilie Roos fra metalmagasinet Devilution

Husk at bestille en gratis billet via linket her.

RIKKE EMILIE LIST
Rikke Emilie List har været forsanger i death-doom-bandet Konvent siden 2015. Konvent har udgivet to anmelderroste albums og spillet på bl.a. Copenhell, Roskilde Festival og Desert Fest i London. I foråret 2022 var de på deres første headliner-tour rundt i Europa.

SARA GACIC
Sara Gacic er trommeslager og sangskriver i det københavnske melodic metalcore-band, Ivy Crown. Hun er tidligere instruktør på Pop-Pilot-lejrene og sidste år også instruktør på Copenhell Rock Academy, som begge er musiklejre for at fremme kønsdiversiteten i dansk musikliv.

DITTE KRØYER
Ditte Krøyer er forsanger i metalbandet Vulvatorious (dannet i 2020), der blander genrer som black, crust og punk til hvad bandet selv kalder vulvametal. Med sangtitler som FUCK YOU INCEL og CUNT WAR hidkalder Vulvatorious publikum til sammen at gå i krig mod patriarkatet.

CECILIE ROOS
Cecilie Roos er erklæret metalfan gennem 25 år. De seneste syv år har hun skrevet interviews, anmeldelser og artikler om metal på først Heavymetal.dk og nu Devilution.dk. Sammen med en kollega skabte Cecilie i 2020 debat med artikelserien #Metaltoo, som aftenens arrangement er opkaldt efter.

MAI SOON YOUNG ØVLISEN
Aftenens moderator er Mai Soon Young Øvlisen, som spiller i postrock/postmetal/experimental-bandet Meejah og har modereret talks på bl.a. Grasp Festival, Spark Festival og Spot Festival. Hun er desuden kurator af Instagram-takeovers for Musikbevægelsen af 2019.

Om Musikdebatter på Dokk1

Dette efterår byder Aarhus Bibliotekerne i samarbejde med Music City Aarhus 2022 på tre debatarrangementer, der hver belyser et aktuelt emne inden for musiklivet. Fælles for de tre debatter er et overordnet tema om identitet og repræsentation. I medierne, på Twitter og Facebook bølger heftige diskussioner om køn, etnicitet og seksualitet – også omkring musikbranchen – og tonen kan let blive fjendtlig. Men når vi mødes ansigt til ansigt, kan vi øve os i at rumme uenigheden. Bbiblioteket skaber nu rammerne for en række samtaler, hvor tonen er respektfuld, samtidig med at uenighederne belyses.

Debatten er arrangeret i samarbejde med Music City Aarhus 2022 og støttet af FO Aarhus’ debatpulje.

Tags:


Torsdag d. 15. december kl. 19:00-20:30
Lille Sal, Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus C
Gratis - tilmelding nødvendigLæs mere på Dokk1's hjemmeside HER.
Følg med i Facebookeventet HER.
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.