Rådhuset, Stemmer Bygger Bro og Music City Aarhus 2022 inviterer alle morgenfriske aarhusianere til fællessang under Aarhus Festuge

Mandag d. 29. august skydes første hverdag i Festugen traditionen tro i gang med morgensang i Rådhushallen, der i år har fået en twist i anledning af Music City Aarhus 2022.
Danskerne elsker at synge, og det gælder ikke mindst i Aarhus! Derfor inviterer Rådhuset, Stemmer Bygger Bro og Music City Aarhus 2022 hele byen til at starte ugen med morgensang mandag den 29. august kl. 08:15 i Rådhushallen.

I anledning af Music City Aarhus 2022 er repertoiret i år særligt udvalgt, så det kredser om Jyllands hovedstad. Borgmester Jacob Bundsgaard vil byde velkommen, og han glæder sig til den årlige tradition:

”Morgensang i Rådhushallen er blevet en dejlig tradition, som jeg håber, rigtig mange igen i år har lyst til at deltage i. Alle er velkomne til at være en del af det fællesskab, der opstår, når man deltager i korsang – og jeg vil opfordre alle til komme forbi rådhuset og kaste sig ud i det. Uanset om man er trænet korsanger eller en forsigtig nybegynder, er korsang en god måde at starte dagen på,” siger Jacob Bundsgaard.

Vært for morgensangen er den anerkendte aarhusianske korleder Jens Johansen, der har spillet en stor rolle i at sætte Aarhus på verdenskortet som korby. Jens Johansen er blandt andet dirigent for det prisvindende aarhusianske kor Vocal Line og grundlægger af Aarhus Vocal Festival.

“Det aarhusianske sangkatalog er fyldt med skønne sange, der er med til at definere musikbyen og korbyen Aarhus. Til Morgensang i Rådhushallen samles vi i fællesskab om byens melodier og tekster og kommer i stemning til årets Festuge,” siger Jens Johansen.

Aarhus – en korhovedstad

Morgensang i Rådhushallen er en tilbagevendende tradition under Aarhus Festuge. Siden 2018 har Aarhus Festuges besøgende både kunnet deltage i fællessang og opleve en lang række af byens mange kor under Stemmer Bygger Bro.

Stemmer Bygger Bro er en festival i festivalen, som kororganisationerne Syng og Kor72 står bag, og hvert år præsenterer Stemmer Bygger Bro en mangfoldig palette af korkoncerter, der bevæger sig inden for alle genrer, niveauer og aldersgrupper.

“Aarhus har en lang og stolt tradition for musik og sang, og selv ude i verden er Aarhus anerkendt som en hovedstad for kor. Det bliver tydeligt hvert år, når Stemmer Bygger Bro præsenterer byens mange kor i Festugens program, og Aarhusianerne bakker altid stærkt op om koncerterne”, siger Gustav Andreas Berg, der er forperson for ungdomskororganisationen Syng og medarrangør af Stemmer Bygger Bro.

Aarhus er hjemby for flere internationalt anerkendte kor og ensembler, der gennem de seneste år har vundet et utal af priser. I 2019 vandt Akademisk Kor Århus en verdensmestertitel ved World Choral Championship i Tokyo, mens Vocal Line samme år løb med sejren ved Eurovision Choir. Senest har det aarhusianske barbershopmiljø markeret sig med kvartetten Clementones – udsprunget af skt. Clemens drengekor – der netop har vundet guld ved verdensmesterskaberne i USA og BarbAros og HusAar, der har vundet sølv ved både de skandinaviske og de europæiske mesterskaber. Flere af de nævnte kor kan opleves som en del af Stemmer Bygger Bro, hvor alle arrangementer er gratis.

“Aarhus har et meget varieret korliv, og det er udtryk for en stærk tradition og et lokalt miljø, hvor man engagerer sig og inspirerer og bakker hinanden op. Hvor der er plads til stor mangfoldighed på scenerne, og hvor amatørerne er en vigtig del af fødekæden og kulturen,” siger Gustav Andreas Berg.

Netop derfor er Aarhus også blevet udpeget som værtsby for europamesterskaberne i korsang i 2015, European Choir Games. Og det er en stor anerkendelse, understreger Gustav Andreas Berg:   ”Aarhus er den oplagte værtsby for European Choir Games.”

Fakta

● Tid og sted: Mandag d. 29/8 kl. 8.15-8.45 i Rådhushallen

● Morgensangen ledes af Jens Johansen, der blandt andet leder koret Vocal Line

● Morgensang i Rådhushallen vil have særligt fokus på lokale sange og sange om Aarhus i anledning af byens musikår

● Arrangementet er gratis at deltage i

● Arrangementet er en del af Stemmer Bygger Bro under Aarhus Festuge

● Morgensang i Rådhushallen præsenteres af Stemmer Bygger Bro i samarbejde med Music City Aarhus 2022 og Rådhuset

Om Stemmer Bygger Bro

Stemmer Bygger Bro handler om de fællesskaber, der opstår, når vi synger sammen. Festivalen hylder kor- og fællessang i alle afskygninger og på alle niveauer og har siden 2018 samlet flere tusinde mennesker om at synge. Stemmer Bygger Bro sætter spot på korbyen Aarhus, og i løbet af Festugen kan du opleve koncerter med over 30 kor i Musikhuset, Domen, Skt. Nikolaj Kirke og på Dokk1 og Salling Rooftop. Du kan desuden deltage i både fællessang i Musikhuset og morgensang på Rådhuset og i Domkirken. Stemmer Bygger Bro arrangeres af de landsdækkende kororganisationer Syng og Kor72.

Om Music City Aarhus 2022

Music City Aarhus 2022 er hele byens musikår. I et helt år hylder vi musikbyen Aarhus ved at sætte ekstra spot på musiklivet, skabe ekstraordinære oplevelser for publikum og nytænkende samarbejder, der kommer hele byen til gode. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

Flere nyheder