Music City Aarhus, Den officielle Åbning, 26. marts 2022. Åbningskoncert på Bispetorv
Foto: Martin Dam Kristensen

Så er det offentliggjort: Dato og tema for den officielle afslutning af Music City Aarhus 2022

Music City Aarhus 2022 byder hele byen op til sang og musik, når den officielle afslutning af byens musikår udspiller sig i midtbyen den 17. december under temaet Let’s Play Together.
Det er blevet tid til at støve det gamle flygelhorn af, finde fløjten frem og skifte strenge på den hengemte Telecaster. Den 17. december fejrer Music City Aarhus 2022 nemlig musikårets afslutning i sammenspillets tegn, og alle er inviterede til at spille med.

“Vi åbnede året med at præsentere en række af byens mange sange, fortolket af den nye generation af talenter fra Aarhus. Nu giver vi scenen til borgerne. Afslutningen af musikåret handler om at finde spilleglæden frem og tage del i det musikalske fællesskab, uanset hvor øvet man er,” siger sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022, Jesper Mardahl.

Det officielle program for afslutningen bliver offentliggjort løbende, men allerede nu er sløret løftet for nøgleord som fællessang og sammenspil. Og Jesper Mardahl tør godt love, at der bliver noget at glæde sig til.

“Til åbningen samlede vi flere tusinde publikummer på Bispetorvet. Det gør vi igen i december, men der tæller vi ikke publikummer – vi tæller deltagere,” siger Jesper Mardahl.

Byens største julekor og jam sessions for alle musikalske niveauer


Når Jesper Mardahl siger deltagere skyldes det, at Bispetorvet den 17. december skal danne ramme om byens største julekor. Bakket op af musikere fra Aarhus Jazz Orchestra samt strygere fra Who Killed Bambi er hele byen inviteret til at tage del i, hvad der planlægges at blive et stort og magisk folkekor med flere tusinde stemmer.

“Den 17. december er der få dage til jul, og derfor skal vi selvfølgelig samle hele byen om fællessang i julens ånd bakket op af nogle af byens bedste musikere og kor,” siger Jesper Mardahl.

Ud over byens største julekor kan aarhusianere og besøgende blandt andet se frem til muligheden for at deltage i en række åbne jamsessions i løbet af eftermiddagen. Her kan alle – uanset niveau – deltage, og hver jamsession ledes an af en af byens mest markante musikere.

“Vi inviterer alle musikere, amatører, professionelle – alle, der nogensinde har haft et instrument i hånden til at spille til at være med. Så til alle der har en musiker gemt i maven – scenen er jeres, vi håber på at se jer alle!”, siger Jesper Mardahl.

Vil du vide mere?

Kontakt presse@musiccityaarhus2022.dk.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.