åbningsevent

Music City Aarhus 2022 offentliggør musikårets store åbningsevent

Den 26. marts samler Music City Aarhus 2022 publikum i hjertet af Aarhus til en dag fyldt ekstraordinære musikoplevelser.

Aarhus er en musikby. Det ligger i byens DNA. Fra den første sang skrevet i Aarhus i 1500-tallet over en gammel middelaldermelodi til 80’ernes guldalder og helt frem til idag, hvor byen kan præsentere nogle af tidens mest lovende talenter. Kort sagt: Musikken binder Aarhus sammen.

Det markerer åbningen af byens musikår den 26. marts ved at samle byens publikummer i hjertet af Aarhus til en farvefuld pallette af musikalske oplevelser samt en stor åbningskoncert under titlen Lydsporet fra en by.

“Byen kommer til at swinge ekstra meget den dag. Alle skal mærke, at de er i en by, der kan noget særligt med musikken” fortæller Jesper Mardahl, sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022.

Åbningen kommer til at have sit samlingspunkt i midtbyen, for musikåret 2022 handler i særlig grad om det særlige fællesskab, som musikken skaber. Musikbyens tema er nemlig: Let’s Come Together.

Hele musiklivet i spil

Helt konkret kommer åbningseventet til at byde på gratis koncerter, talks og guidede ture hele eftermiddagen rundt omkring på indendørs og udendørs venues langs en særlig musikrute i midtbyen. Sidst på eftermiddagen kulminerer programmet med en stor Aarhus-koncert på Bispetorv med både kendte og nye artister.

“Som publikum kan man opleve koncerter arrangeret af en række af byens musikaktører og gå på opdagelse i byens mangfoldige musikliv samlet indenfor en kort radius,” fortæller Astrid Elbek, som er forperson i styregruppen for Music City Aarhus 2022.

Stor åbningskoncert: Lydsporet fra en by

Ingen åbning af musikåret uden et festfyrværkeri af en Aarhus-koncert. Når den store åbningskoncert løber af stablen under titlen Lydsporet fra en by, er temaet sange, der har en historie og forankring i Aarhus – både nutidige og tidligere sange. Selvom Music City Aarhus 2022 ikke kan løfte sløret for programmet endnu, er der lagt an til det helt store fejring.

“Med den store åbningskoncert inviterer vi publikum med på en musikalsk tour de force langs lydsporet fra musikbyen Aarhus, som det har lydt fra de første kendte toner til fremtidens mest lovende talenter,” fortæller Jesper Mardahl, der uddyber, at man kan forvente at se både kendte koryfæer og spirende artister på scenen.

“Koncerten kommer til at byde på både nye og velkendte sange, fremført af kendte og nye spirende artister. Lydsporet fra en by bliver én stor hyldest til Aarhus som en af landets vigtigste musikbyer,” fortæller Jesper Mardahl.


Følg Music City Aarhus 2022 på Facebook
for at holde dig opdateret!

Nærmere Information om program, koncerter, artister med mere bliver løbende offentliggjort fra nu og frem mod den store åbning. Tilmeld dig Music City Aarhus 2022’s nyhedsbrev her for at få nyheder direkte i din indbakke.