Tema
Fotografi af

Music City Aarhus 2022 offentliggør musikbyårets tema: Let’s Come Together

Med musikbyårets tema Let’s Come Together tager Music City Aarhus 2022 greb om den nok største tematik i de flestes liv i denne tid, nemlig fællesskab.

Danmark er åbnet op, mundbindene er smidt og tonerne strømmer atter ud fra de aarhusianske koncert- og spillesteder. Musikelskerne kan endelig begynde at samles om musikken igen, og det skal musikbyåret i 2022 hylde.

”Let’s Come Together rammer lige ned i de følelser, de fleste af os står med efter mere end et år med corona. Vi glæder os helt enormt til at være sammen om livemusikken. Til at stå side om side med byens dygtige musikaktører og skabe nogle fede oplevelser for alle, der hungrer efter livemusik og fællesskab,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

At det netop er fællesskabet om musikken, som danner klangbund for musikbyåret, er der altså en indlysende grund til. Det forklarer Jesper Mardahl, sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022:

“Det er vigtigt, at musikbyårets tema både favner den aktuelle situation i musiklivet og rammer noget hos borgerne. Og der er vist ikke noget mere aktuelt og væsentligt end fællesskabet, der nu åbner op med muligheden for at opleve livemusik sammen.”

Ud over at være en invitation til publikum, tematiserer Let’s Come Together et af kendetegnene ved den aarhusianske musikscene, nemlig samarbejdsvilje.

“Aarhus har et mangfoldigt musikliv med en stærk tradition for at samarbejde. Musikbyåret bliver en anledning til at mødes på tværs af institutioner, organisationer, lokationer og erhverv og skabe nye, bæredygtige partnerskaber,” siger Gunnar Madsen, leder af SPOT Festival og medlem af styregruppen for Music City Aarhus 2022.

Camilla Aneto Olesen, projektmedarbejder ved Det Turkise Telt og medlem af styregruppen for Music City Aarhus 2022, er enig:

“Music City Aarhus 2022 giver os en mulighed for, at vi sammen kan skabe en inkluderende fortælling om den farverige musikalske scene, der præger Aarhus. Det handler om at tage del i fortællingen og om at mærke fælleskabet,” siger Camilla Aneto Olesen.

Et samlet musikmiljø i fælles front

Historien bag tilblivelsen af Music City Aarhus 2022 er også en fortælling om fællesskab. Projektet er initieret af en række musikaktører i Aarhus, herunder Northside Festival, SPOT festival, Musikhuset Aarhus, Train, Headquarters, Aarhus Volume, Voxhall og Radar.

“For Radar betyder Music City Aarhus 2022 en stor mulighed for at udbygge det netværk på tværs af aktører både i og udenfor musiklivet, som vi fik etableret i forbindelse med Aarhus 2017, Europæisk ́Kulturhovedstad. Med musikken som afsæt ser vi frem til at bruge 2022 til at få skabt endnu flere møder, og give publikum noget lidt andet, end det de måske lige forventede,” siger Mia Fuglsang, spillestedsleder ved Radar.

Idag står hele Aarhus’ musikmiljø samlet om at skabe et musikbyår, der sætter aftryk i både musikliv og hos borgere. Det kan mærkes, når man spørger ind til de aarhusianske musikaktørers forventninger.

“Hos Aarhus Jazz Orchestra ser vi frem til at fejre Aarhus’ rige og mangfoldige musikliv i 2022. Temaet Let’s Come Together inviterer til nysgerrige møder mellem kulturinstitutioner, musikere og borgere, og hos Aarhus Jazz Orchestra kommer dette blandt andet til at konkretisere sig i musikalske møder med Randers Kammerorkester, Aarhus Sinfonietta, Københavns Drengekor, Sangkraft Aarhus m.fl., samt en masse spændende solister fra ind- og udland,” siger Anders Ørbæk, orkesterchef ved Aarhus Jazz Orchestra.

“Vi har altid ønsket os et større samarbejde blandt musikaktører i Aarhus, og ikke mindst fokus på en fælles musikalsk samhørighed. Det er helt igennem fantastisk, at Music City Aarhus 2022 griber fanen og styrer musiklivet i Aarhus mod én fælles front,” siger Amira Gluhic, spillestedsejer ved Headquarters.

Om Music City Aarhus 2022

Music City Aarhus 2022 er hele Aarhus’ musikbyår, dedikeret til at genstarte musiklivet, bygge bro mellem kultur- og erhvervsliv og samle byens borgere om musikken. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik for 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

KONTAKT

Vera Løvø Giver

PR- og kommunikationsansvarlig

vera@musiccityaarhus.dk

60 24 29 64