Kender du et barn, der skal være med til synge for Dronningen?

Hendes Majestæt Dronningen besøger Aarhus som del af årets sommertogt og vil gæste byen over to dage i juni måned. Aarhus er klar med en stor, folkelig og festlig fejring, der også byder på en markering af Majestætens 50-års regeringsjubilæum. Music City Aarhus 2022 søger sammen med Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra sangere til et kæmpe børnekor, der skal fejre Dronningen.

Som en del af Aarhus’ fejring af regeringsjubilæet d. 3.-4. juni planlægges et storstilet arrangement med et kæmpekor bestående af børn fra byens 3.-6.-klasser, der skal optræde sammen med professionelle musikere og elitekor fra Aarhus.

Det er stadig muligt at tilmelde sig og blive en del af Kæmpekor-koncerten, som arrangeres af Sangkraft Aarhus i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra og Music City Aarhus 2022. Skoler kan tilmelde sig direkte til sofie@musiccityaarhus2022.dk inden 18. marts.

”Vi håber på en stor tilslutning til arrangementet fra både børn og voksne. Aarhus er jo en rigtig korby, så vi vil virkelig gerne være med til at fejre Hendes Majestæt på den allerfestligste måde, vi kan tænke os – nemlig ved at synge sammen,” siger Andrea Krüger Holm, leder af Sangkraft Aarhus

”Der er ingen tvivl om, at det her vil blive en stor oplevelse for alle de medvirkende. Det er noget, som de her børn aldrig kommer til at glemme! Hvor tit får man lov til at synge for dronningen?” siger Birgitte Næslund Madsen, leder Aarhus Pigekor og Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor.

“I hele 2022 fejrer vi i Aarhus musikken og de fællesskaber, musikken skaber. Musikbyårets slogan er ’Let’s come together’, og det at synge sammen er et af de fineste eksempler på, hvordan musikken kan forene os og bygge bro. Den oplevelse er vi enormt glade for, at vi kan være med til at bringe ud til endnu flere af byens børn, og vi håber, at det vil blive et minde for livet,” siger Cæcilie Uhre Karlsson, projektkoordinator for Music City Aarhus 2022.

Om Kæmpekoret

Sangkraft Aarhus har etableret en fantastisk tradition, hvor 200 skolebørn to gange årligt får mulighed for at medvirke i en KæmpeKor-koncert i samarbejde med nogle af byens elitekor som Skt. Clemens Drengekor, Aarhus Pigekor, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor, og henholdsvis Aarhus Jazz Orchestra ved en sommerkoncert og Aarhus Symfoniorkester ved en julekoncert. Inden koncerterne får skolerne besøg af dygtige sangkonsulenter, som hjælper med at få sangene helt på plads og med at få stemmerne til at klinge. I anledning af musikbyåret og Dronningens regeringsjubilæum er ambitionen at give endnu flere børn mulighed for at deltage. Det store projekt er muliggjort af en flot donation fra Spar Nord Fonden.

Flere nyheder

Aarhus Teater

Aarhus Teater, “Prinsessen på ærten” 1900 AARHUS TEATER Siden Aarhus Teater åbnede i 1900, har musik spillet en stor rolle i teatrets forestillinger. Orkestret spillede ouverturen før alle forestillingerne samt i mellemakterne – og ikke mindst under forestillingerne, når der var tale om syngespil og

Læs mere »

Vejlby Risskov-Hallen

Foto: Børge Andre Venge, Aarhus Stadsarkiv VEJLBY RISSKOV-HALLEN Der var engang, hvor nogle af de allerstørste internationale navne hyppigt kom forbi Aarhus Nord. I 1970’erne og 1980’erne var Vejlby-Risskov Hallen et ofte benyttet sted, når Aarhus fik besøg af musikkens største stjerner. Jimi Hendrix,

Læs mere »

Trinbrædtet / V58 / Aarhus Musikkontor

Foto: Jens-Kristian Søgaard, Århus Stiftstidende TRINBRÆDTET / V58 / AARHUS MUSIKKONTOR De fleste vil tænke på det gamle Gnags-hit fra 1983, “Slingrer ned ad Vestergade”, men den århusianske bygade er også kendt som adressen for et af de mest betydningsfulde spillesteder i byens historie: Vestergade

Læs mere »

Tilføj din overskrift her

MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.