Musikcaféen / Backstage / TAPE / Super

Mejlgade 53 har gennem årene haft stor betydning for det århusianske musikliv. Det er i disse lokaler i en baggård, at flere nye og håbefulde navne har spillet deres første koncerter og fået et vigtigt skub i deres udvikling som musikere og artister.

Siden 1978 har der været drevet spillested på adressen. I begyndelsen var det primært en amatørscene, men i løbet af 80’erne udviklede stedet sig til en professionel scene, hvor nogle af de mindre danske og internationale navne spillede. I 00’erne var Musikcaféen blandt andet med til at præsentere festivalen Elektronisk Jazzjuice med eksperimenterende jazzificeret electronica-navne, og spillestedet har også lagt scene til artister som Choir of Young Believers, Efterklang, Mads Langer og mange flere.

I december 2011 blev den sidste koncert afviklet på Musikcaféen, som herefter rykkede til Godsbanen og fortsatte under navnet Radar. Her er Musikcaféens ånd med at give de unge og håbefulde en chance fortsat.

Samme år tog nye kræfter over i baggården i Mejlgade og stedet fortsatte som spillested frem til 2015 under navnet Backstage. Der var i høj grad fokus på undergrundsscenen, særligt metal og rock, og driften blev lagt i hænderne på frivillige ildsjæle. I en periode kørte konceptet “Upcoming Thursday”, og til de årlige SPOT-festivaler blev der i baggården præsenteret #OFFSPOT-koncerter.

I 2016 rykkede nye kræfter ind på adressen, og etablerede spillestedet Tape, der blev en ny vigtig aktør på den århusianske musikscene. Tape havde fra begyndelsen en ambition om at give plads til den eksperimenterende og underrepræsenterede musik. Det blev et sted, hvor musikere og kunstnere mødtes og var med til at skabe ny kunst og musik. Tape har blandt andet præsenteret koncerter med Schultz & Forever, Yung, Iceage og de amerikanske drone-metal-legender Earth.

I slutningen af januar 2021 var Tape tæt på at trække stikket og lukke ned for sine aktiviteter, men blev i 11. time reddet af et ekstraordinært økonomisk tilskud fra Aarhus Kommune. 225.000 kroner var øremærket til at fastholde den musikalske aktivitet og skabe bedre forudsætninger for vækstlaget omkring Mejlgade 53.

I maj 2021 blev Tape forvandlet for fremover at komme til at hedde Super – en afart af Tape. Super skal være mere end et spillested og derfor har stedet i dag også en pladebutik, en bar og en natklub. Desuden stiller de workshop- og radiofaciliteter til rådighed.

Musikcaféen / Backstage / Tape / Super, Mejlgade 53, Aarhus C
Programplakat, Tape, december 2019.
Bad Astma, Åbningsfest på Tape, 2016. Foto: Benjamin Lind Holm.

“BYENS LYDSPOR” – SKILTEPLACERINGER


Genlyd Grammofon / Feedback Recording
Haraldsgade 27, 8260 Viby

Husets Musikteater
Vester Allé 15, Aarhus C

Jazzhus Tagskægget
Klostergade 34, Aarhus C

Musikcaféen / Backstage / TAPE / Super
Mejlgade 53, Aarhus C

Stadionhallen / Aarhus Stadion
Stadion Allé 70, 8000 Aarhus CStakladen
Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

Trinbrædtet / V58 / Aarhus Musikkontor
Vestergade 58P, Aarhus C

Vejlby Risskov-Hallen
Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov

Aarhus Musikteater / Teatercaféen
Østergade 10, 8000 Aarhus C

Aarhus Teater
Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Teksten er udarbejdet af Kirstine Lefevre Sckerl og Kasper Kudsk med tilføjelser af Sofie Sloth Rousing.

Byens Lydspor er udarbejdet i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv med støtte fra Kirsten & Gunnar-fonden.

Find flere skiltehistorier

JAZZHUS TAGSKÆGGET

Jazzhus Tagskægget var en legendarisk jazzklub, der åbnede i Paradisgade i oktober 1967. Til åbningen blev der budt på intet mindre end 18 timers jam-session med diverse jazzbands, og så var stedet ellers skudt i gang!

Læs mere »

STAKLADEN

I 1964 stod Stakladen færdig som en del af Studenternes Hus ved Aarhus Universitet. Med den havde de studerende ikke blot fået en stor og arkitektonisk særpræget kantine, men også en koncertsal, som hurtigt blev flittigt brugt.

Læs mere »

VEJLBY-RISSKOV HALLEN

Der var engang, hvor nogle af de allerstørste internationale navne hyppigt kom forbi Aarhus Nord. I 1970’erne og 1980’erne var Vejlby-Risskov Hallen et ofte benyttet sted, når Aarhus fik besøg af musikkens største stjerner.

Læs mere »

AARHUS TEATER

Siden Aarhus Teater åbnede i 1900, har musik spillet en stor rolle i teatrets forestillinger. Orkestret spillede ouverturen før alle forestillingerne samt i mellemakterne – og ikke mindst under optrædenerne, når der var tale om syngespil og operetter.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.