HIPHOP webbillede
Photography by

Ny debatrække sætter spot på aktuelle dilemmaer inden for musiklivet

Dette efterår byder Music City Aarhus 2022 i samarbejde med Aarhus Bibliotekerne på tre debatarrangementer, der hver belyser et aktuelt emne inden for musiklivet. Fælles for de tre debatter er et overordnet tema om identitet og repræsentation.

Sexistiske anmeldelser, kriminelle rappere og #metoo i metalmusikken. Det er de tre hede emner, som bliver taget op til debat, når Dokk1 lægger ramme til tre aktuelle debatter i musiklivet.

De tre emner rummer alle problemstillinger, der får bølgerne til at gå højt på sociale medier som Twitter og Facebook, hvor tonen let bliver fjendtligt. Men til arrangementerne på Dokk1 mødes vi ansigt til ansigt i en debat, der vil belyse emnerne og berige med perspektiver fra nogle spændende debattører, der – omend de ikke er enige – bidrager med oplysning og nuancerede refleksioner.

Læs mere om de tre debatter, der alle er gratis. Tilmelding er dog påkrævet.

Debatterne er arrangeret i samarbejde med Music City Aarhus og støttet af FO-Aarhus’ debatpulje.

MUSIKJOURNALISTIK I EN WOKEKULTUR – debat om køn, sprog og sexisme

22. september
 
Har musikjournalistikken et problem med sexistisk sprog i artikler og anmeldelser? Hvordan kommer det til udtryk, og hvad skal vi gøre ved det? Skal vi glæde os over opgøret med nedladende stereotyper – og/eller frygte, at wokebevægelse og cancel culture truer ytringsfriheden og den kunstneriske frihed?

Debat mellem musiker Signe Tobiassen (Nelson Can) og rockjournalist Espen Strunk.

MASK’ PÅ? – debat om hiphop og bandekriminalitet

25. oktober

Hvad sker der i hiphoppen, og hvordan skal vi forholde os til det?
Hvordan påvirker den hårde musik de unge, de lever på kanten? Hvilken musik kan vi acceptere at høre i radioen eller se hyldet til prisuddelinger? Og hvor går grænsen mellem samfundshensyn og den kunstneriske frihed?


Debat mellem tidligere bandemedlem Abud Mustafa og filminstruktør Mike Spooner.

Debatten modereres af musikjournalist Kristian Karl fra Soundvenue.

#METALTOO – er metalmusikken mest for hvide mænd?

7. december

Deltagerne til denne debat er ikke fastlagt endnu, men det overordnede emne er diversitet og repræsentation, dvs. hvordan metalscenen har det med minoriteter – og omvendt. Mere info – og muligheden for at bestille gratis billetter – følger her, så snart alle aftaler er på plads.

Vil du vide mere?

Kontakt presse@musiccityaarhus2022.dk.

Flere nyheder