Nyt partnerskab mellem Kirkens Korshær Aarhus og SPOT Festival skal skabe gode oplevelser for udsatte borgere

Et nyt samarbejde mellem SPOT festival og Kirkens Korshær Aarhus, udsprunget af Music City Aarhus 2022, skal skabe gode musikoplevelser for socialt udsatte borgere gennem en række koncerter.

De fleste aarhusianere kender Kirkens Korshærs varmestuer i Aarhus. De fleste aarhusianere kender også SPOT festival, der hvert år fylder midtbyen i Aarhus med musik. Nu har de to parter indgået et unikt samarbejde gennem Music City Aarhus 2022, der skal skabe gode oplevelser og fællesskaber for udsatte borgere.

“Vi er utrolig taknemmelige for det her samarbejde. Det er et samarbejde, der på én gang giver vores brugere nogle særlige oplevelser og fællesskaber, og også giver os en masse erfaringer, vi kan bruge fremover. Og så er vi samtidig med til at støtte kulturlivet i byen efter en lang periode med corona og nedlukninger,” fortæller Ole Vagn Christiansen, projektleder ved Kirkens Korshær Aarhus.

Gunnar Madsen, leder af SPOT Festival, ser også med stor begejstring på det nye samarbejde.

“Det, at Kirkens Korshær Aarhus prioriterer at tænke sådan, er en gave for musiklivet,” siger han og uddyber, at det viser noget af det, som musikåret i Aarhus kan – det kan trække nogle muligheder frem, som man ikke ellers ville have set.

Konkret går samarbejdet ud på at skabe en række koncerter for udsatte borgere, og den første finder sted ved varmestuen Spor 7 for hjemløse og udsatte borgere. Her har brugerne og aarhusianerne mulighed for at høre det lokale orkester Total Hip Replacement, der spiller energisk og groovy funkmusik.

“En af Music City Aarhus 2022’s vigtige missioner er at støtte og styrke samarbejder om musikken, der kommer hele byen til gode. Det er samarbejdet mellem Kirkens Korshær Aarhus og SPOT Festival et unikt eksempel på,” fortæller Jesper Mardahl, sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022.

Gode oplevelser for udsatte borgere

Koncertrækken finder sted i maj og juni og præsenterer gratis koncerter ved Kirkens Korshær Aarhus’ varmestuer Naapiffik, Spor7 samt forsorgshjemmet Tre Ege og i HALDOR Huset, som er et socialt tilbud for unge samt familiehus, som er et overnatningssted for unge i en udsat livssituation. Koncerterne er åbne for alle, men er først og fremmest sat i verden for brugernes skyld.

“Det er meget lettere for vores brugere at blive en del af et fællesskab, når det foregår der, hvor de færdes,” fortæller Ole Vagn Christiansen.

At flytte et større musikarrangement fra koncertsalen og ud, der hvor byens udsatte borgere befinder sig, er en af de ting, som samarbejdet med SPOT festival har muliggjort. At bygge koncerter op fra bunden med alt fra scene til musik kræver nemlig teknik, erfaring, musikalsk og kulturel faglighed samt masser af koordinering.

“SPOT festival får med projektet mulighed for at gøre det, vi er eksperter i, i en sammenhæng med stor mening. Det er en vigtig opgave, som vi går helhjertet ind i,” fortæller Gunnar Madsen.

Forud for koncerterne gør SPOT festival et stort arbejde for at lære Kirkens Korshærs verden at kende, lære brugerne at kende og snakke med personalet i Kirkens Korshær Aarhus.

“Det er vigtigt at have en god dialog med Naapiffik, HALDOR Huset, Tre Ege og Spor7, som alle er meget forskellige. Der er en masse sociale og kulturelle spørgsmål, der skal afklares, og når vi har gjort det, kan vi skabe koncerterne,” fortæller Gunnar Madsen.

Et fælles projekt til inspiration for andre

Både SPOT festival og Kirkens Korshær Aarhus er enige om, at samarbejdet kan noget særligt. Alle parter får noget ud af projektet, og det gør målet om at skabe gode oplevelser for Kirkens Korshær Aarhus brugere til en fælles mission.

“Vi vil meget gerne arbejde mere med kulturinstitutionerne og -aktører i byen i fremtiden. Vi håber, at den her måde at arbejde sammen på kan blive til inspiration for andre, vi har i hvert fald allerede gjort mange erfaringer, som vi fremover vil trække på,” fortæller Ole Vagn Christiansen.

Det håb deler Gunnar Madsen: “Mit håb er, at vi med projektet kan være med til at fortælle en historie i musikverdenen om, at den her type projekter er meningsfulde at lave, både for musikere, musikbranchen og for andre organisationer derude.”


KONCERTOVERSIGT

Tidspunkter for de enkelte koncerter bliver offentliggjort løbende

Mandag 2. maj
Total Hip Replacement
Spor 7
Thomas Koppels Gade 51, 8000 Aarhus

Fredag 6. maj kl. 14:30 og 15:30
Statisk og iomfro
HALDOR Huset
Nørre Allé 15, 8000 Aarhus C

Torsdag 19. maj
Mike Andersen
Tre Ege
Årslev Møllevej 15, 8220
Brabrand

Torsdag 9. juni
Anders Blichfeldt & Kajsa Vala
HALDOR Huset
Nørre Allé 15, 8000 Aarhus C

Torsdag 16. juni
NIVE m. band
Nappiffik
Kalkværksvej 2, 8000 Aarhus C

Tirsdag 21. juni
Simon Lynge
Nappiffik
Kalkværksvej 2, 8000 Aarhus C

Torsdag 23. juni
Thorbjørn Risager & The Tornados
Spor 7
Thomas Koppels Gade 51, 8000 Aarhus

OM KIRKENS KORSHÆR AARHUS

Kirkens Korshær i Aarhus’ mission er at yde nærhed, varme og omsorg for udsatte medmennesker – uanset baggrund og religion – kommer bedst muligt videre i livet. Kirkens Korshær i Aarhus’ vision er at være det bedste lokale tilbud for udsatte medmennesker og en god arbejdsplads for medarbejdere og frivillige. Kirkens Korshær Aarhus har fokus på lokalt hjælpearbejde. Hjælpearbejdet kan tage forskellige former: varmestuer, arbejdsfællesskaber, ferielejre, herberg og genbrugsbutikker. Hver uge har Kirkens Korshær Aarhus arrangementer med samvær og kirkeligt fællesskab på programmet. Kirkens Korshær Aarhus tilbyder rådgivning og samarbejder med den folkekirkelig telefonsamtaletjeneste, Sct. Nicolai Tjenesten i Aarhus. For indsatte i Aarhus arrest tilbyder Kirkens Korshær arresthusbesøg.


OM SPOT FESTIVAL

SPOT har siden 1994 været udstillingsplatform for den danske og sidenhen også den nordiske musik. I mere end 25 år har SPOT haft en central rolle i at give sceneplads til de nye talenter og den nye musik, og gennem årene har mange store navne trådt nogle af deres første musikalske skridt på festivalen i hjertet af Aarhus. SPOT har i årenes løb præsenteret mange nye navne og nyt materiale fra danske og nordiske bands og artister. Flere af dem har opnået deres nationale såvel som internationale gennembrud med deres showcase på SPOT. 

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.