Open call for musikere skal skabe glæde og løfte kulturen i byens folkehuse

Sundhed og Omsorg inviterer sammen med Music City Aarhus 2022 musikere til at spille koncerter i byens folkehuse. Formålet er fællesskab, musikglæde og et løft af kulturen i folkehusene.

Kulturlivet spiller en vigtig rolle på Aarhus folkehuse. For kulturoplevelser bidrager til livsglæde og fællesskab, og folkehusene er netop en mulighed for at mødes lokalt til blandt andet kulturoplevelser.

Derfor har Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune i samarbejde med Music City Aarhus 2022 skabt projektet Musikkens år på folkehusene, hvor musikere inviteres til at spille en række koncerter på folkehusene, som skaber livsglæde og muligheder for fællesskaber.

”Det er sundt at mødes i fællesskaber – og for mig går musik og sundhed hånd i hånd,” siger rådmand for Sundhed og Omsorg, Christian Budde.

Gennem en ansøgningsproces kan aarhusianske musikere søge om at blive en del af projektet, og de udvalgte musikere får mulighed for at spille koncerter på de 37 folkehuse. Alle koncerter er lønnede.

”For mig er det vigtigt, at livsglæde og trivsel sættes højt på sundhedsdagsordenen. Aarhus skal være en god by for alle, og her spiller vores folkehuse en vigtig rolle. Musikken inviterer folk sammen og giver noget at mødes om. Det er vigtigt,” siger Christian Budde.

En særlig musikalsk opgave

Også for byens musikere er Musikkens år i folkehusene en god mulighed. Dels giver koncerterne mulighed for at få afprøvet sit repertoire og derudover for at få flere koncertjobs i kalenderen.

“Byen rummer så mange musikalske talenter, der brænder for at komme ud og præsentere sin musik. Det danner dette projektet en rigtig god ramme for, samtidig med at koncerterne på folkehusene også er meningsfulde spillejobs, hvor musikerne kommer i meget tæt kontakt med publikum,” siger Jesper Mardahl, sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022.

Det er nemlig ikke et hvilket som helt spillejob, som de udvalgte musikere kan se frem til. Evnen til at skabe en inkluderende, hyggelig og interagerende stemning er særligt vigtig. For det er her, det særlige fællesskab mellem folkehusenes brugere kan blomstre.

”Vi har længe vidst, at musikken kan invitere indenfor til fællesskaber. Og med samarbejdet med Music City Aarhus 2022 får vi en mulighed for at kunne præsentere god og varieret Aarhus-musik med både etablerede og nye kunstnere, hvis musik giver anledningen til at mødes lokalt i byens folkehuse,” siger Maj Morgenstjerne, chef for Civilsamfund og Samskabelse i Sundhed og Omsorg.

FAKTA

  • Musikkens år i folkehusene er navnet på projektet, hvor musikere fra byen spiller koncerter på Aarhus’ folkehuse
  • Periode for koncertafvikling på folkehusene: 1. oktober-30. november 2022
  • Musikerne udvælges gennem ansøgningsproces
  • Ansøgningsrunden er åben fra 3. august med deadline 31. august 2022.
  • Ansøgere kan forvente svar i uge 37.
  • Musikere ansøger gennem følgende ansøgningsskema: https://forms.office.com/r/CM3v6gBECr
  • Nærmere info, specifikationer og krav til de ansøgende musikere kan findes her: https://musiccityaarhus2022.dk/open-call/
  • Læs mere om folkehusene i Aarhus her: https://folkehuse.aarhus.dk/

OM MUSIC CITY AARHUS 2022
Music City Aarhus 2022 er hele Aarhus’ musikbyår, dedikeret til at genstarte musiklivet, bygge bro mellem kultur- og erhvervsliv og samle byens borgere om musikken. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik for 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.