Radar markerer åbningen af Else Marie Pades Plads i Aarhus

Den aarhusianske pioner Else Marie Pade lagde i 2018 navn til pladsen foran Radar ved Godsbanen. Endelig kan spillestedet markere pladsens nye navn efter udskydelse på grund af Corona.

Kender du Else Marie Pade (1924-2016)? Den danske pioner inden for elektronisk musik fra Aarhus? “EMP” var den første danske komponist, der beskæftigede sig med konkret og elektronisk musik. Konkret musik var tidens betegnelse for musik, der består af konkrete lyde, som bliver bearbejdet elektronisk, mens elektronisk musik dengang kun stod for den elektronisk genererede musik.

Else Marie Pade er en af de komponister i Danmark, som den elektroniske musik, vi kender i dag, kan spores tilbage til. Netop derfor vakte det også glæde ved Radar, da pladsen foran spillestedet ved Godsbanen i 2018 blev opkaldt efter komponisten.

Radar er nemlig Aarhus’ spillested for det skæve, det smalle og det nye, som har et særligt fokus på den elektroniske livescene og på eksperimenterende præsentationer inden for både rock, pop, jazz, støj og mange andre genrer.

Pladsen foran Radar blev navngivet Else Marie Pades Plads i 2018. Men grundet corona har det ikke været muligt at afholde den planlagte indvielse – før nu!

På fredag den 27. maj kan publikum nemlig se frem til at opleve et stærkt program af elektroniske artister, der med hver sit unikke lydunivers hylder den aarhusianske pioner.

Læs mere om programmet for EMP Legacy – Music and Sound Art og find din billet på Radars hjemmeside her.

Læs mere om Else Marie Pades historie i denne nekrolog i Gaffa fra 2016 – om hvordan hun var syg som barn, blev en del af modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig og hvordan hun dygtiggjorde sig som musiker samt udfordrede idéen om, hvad musik er.

EMP Legacy – Music and Sound Art er støttet af Music City Aarhus 2022.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.