SCANDIC CUP SOUND CLASH 2ND EDITION

SCANDIC CUP SOUND CLASH 2ND EDITION

Klar til lydklask? Kom med til en helt speciel musikoplevelse, hvor lydsystemer kæmper mod hinanden på bedste jamaicanske vis.

CCD Open Air festival og Aarhus Volume præsenterer Scandic Cup Sound Clash, 2. edition 2022 – inspireret af kulturen med konkurrerende lydsystemer fra Kingston på Jamaica og konkurrencen Red Bull SoundClash.

Født i Jamaica og eksporteret til hele verden. Sound clash er en af de mest unikke livemusikkonkurrencer, du kan opleve i dag. Et sound clash går ud på, at to eller flere soundsystemer kæmper mod hinanden over flere runder og med hver deres dj-sæt og dubplates. En dubplate er en genindspilning af et hit, hvor soundsystemets navn og medlemmer nævnes, og som en artist er blevet betalt af soundsystemet for at lave. Det gælder om at overraske og imponere publikum og det konkurrerende soundsystem med dubplaten (jo sjældnere, desto vildere) og på den måde ‘vinde’ publikums gejst og anderkendelse. Med jubel og tilråb tilkendegiver publikum deres begejstring. Værterne tager “temperaturen” på publikum og afgør, hvem der “tager runden” og vinder point og i sidste ende hele clashet og pokalen. Publikum har derfor en unik mulighed for at interagere som mere end blot tilskuere, da de i allerhøjste grad er med til at afgøre, hvem der løber med sejren.

Scandic Cup Sound Clash, 1. edition i 2021 blev afholdt på den Røde Plads på Nørrebro i København mellem danske ‘Young Blood’ vs. svenske ‘Million Vibes’. Det var en kæmpe succes, og ønsket er at gentage og videreføre konceptet i andre byer. Derfor er CCD Open Air Festival gået sammen med Aarhus Volume om at afholde 2. edition 2022. De indledende runder og semifinalen afholdes i Aarhus fredag d. 2/9-22, og finalen finder sted dagen efter i København d. 3/9-22.

Clashet vil bringe ‘top of the line’ internationale og skandinaviske sound systems på scenen, så der er lagt i ovnen til et brag af et lydklask. Sidste års vinder, svenske ‘Million Vibes’, vil forsvare deres titel mod danske ‘Young Blood’, schweiziske ‘Insurgency’ og Finske ‘Lion Head’. Årets vært ved soundclashet er den legendariske, hollandske soundman ‘Zebulon’.

Udover selve sound clash’et byder eventet også på en særlig optræden fra ‘Tippy I’, ‘I Grade Dub’ fra US Virgin Islands. Med sig på scenen har han gæsteartister fra Grønland, Færøerne og Danmark.

Program og tider:
16.35 – 17.15: Runde 1 – intro dubs
17.15 – 18.15: Runde 2 – 45’s
18.-15 – 18.20: Votering og eliminering
18.20 – 18.50: Runde 3 – dubs
18.50 – 19.00: Votering og eliminering
19.00 – 20.00: Tippy I, I Grade Dub

Finalen afholdes i København d. 3. september kl. 16.00 på den Røde Plads, Nørrebro.

Arrangementet er støttet af Music City Aarhus 2022.

Tags:


Fredag d. 2. september kl. 16:30 - 20:00
Volume Village Beta, under Ringgadebroen, 8000 Aarhus C
GratisFølg med i Facebookeventet HER.