Seasons & Territories

Seasons & Territories

Oplev en sammensmeltning af scenekunst, visuel kunst og musik, når AUT præsenterer værker af Anne Sophie Andersen og Anna Jalving m.fl. d. 25. november.

Koncerten foregår i UngK’s smukke omgivelser på Nørreallé 23.

Entré er 50 kr (gratis for medlemmer af AUT). Billetter købes i døren.

Program

  • Anna Jalving, Karl Naëgelen & Klavs Kehlet: Extended Territories (2021-22)

“Extended Territories” er et værk, der undersøger kroppen, sindet og dets landskab, inspireret af ’Life of a line’ af antropolog Tim Ingold. Værket gennemgår spørgsmålene: Hvor langsomt kan en linje falde, hvor stille kan et instrument spille, kan du lytte til stilhed, og hvilken verden opdages på randen af det uhørbare. Disse spørgsmål er inspirationen til et audiovisuelt værk, der fejrer identitet og samfund og udforsker vigtigheden af kommunikation i dag, hvor selv den mindste lyd har en stor betydning.

  • Anne Sophie Andersen & Cecilie Beck Kronborg: Seasons (2021)

“Seasons” er inspireret af årstidernes skiften og den vestlige astrologis dyrekreds. Musikken (oprindeligt for soloviolin) er bygget op omkring hvert enkelt stjernetegns personlighed og disses komplekse indbyrdes relationer. Både komponist og videokunstner/instruktør er synæstetikere, og kunstnernes visuelle oplevelse af musikken er således udgangspunktet for udtrykket i både dans og billede.

I live-versionen for strygetrio (violin/el-violin, violin/bratsch og bas/el-bas) og dansere symboliseres dyrekredsen af en cirkelkonstellation på scenegulvet, som afbilleder både stjernetegnenes individuelle karakterer og de fire årstider. Scenografien suppleres af videokunst med udgangspunkt i stjernetegnenes arketyper.

Medvirkende:
Anne Sophie Andersen – Violin, el-violin og komposition
Anna Jalving – violin, Bratsch og komposition
Frederik Sakham – Kontrabas og el-bas
Cecilie Beck Kronborg – Art direction og visuals
Klavs Kehlet – Video og visuals
Paulína Šmatláková – Koreografi og dans
Casper Preisler – Koreografi og dans

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Music City Aarhus 2022, William Demant Fonden og Knud Højgaards Fond.

Tags:


Fredag d. 25. november kl. 19:30
UngK, Nørreallé 23, 8000 Aarhus C
Billetpris: 50 kr. (gratis for medlemmer af AUT)Læs mere HER.
Følg med i Facebookeventet HER.