SPRING – Et spiseritual ind i ensomheden

SPRING – Et spiseritual ind i ensomheden

SPRING er et spiseritual, baseret på lydkunst, der kombineret med AR teknologi får os tættere på naturen og os selv. 

Sammen sætter vi os. Vi siger ikke noget. Vi observerer, vi lytter, og vi spiser den mad, der afviger fra det, vi plejer, men som beskytter den verden, vi er en del af. På vores smartphone i AR oplever vi Generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, spise den samme mad som os selv. SPRING er en ‘spise-lyds-symfoni’ oplevelse. 

Komponisten Line Tjørnhøjs splinternye værk, SPRING, sprænger stort set alle kategoriserende rammer. SPRING er på en og samme tid et lydkunstværk, et stykke musikdramatik, et spiseritual, en aktivistisk handling, en virtuel 3D-oplevelse, en NFT, en hyldest til naturen og et portræt af Generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Selv beskriver Tjørnhøj værket sådan her: “SPRING er et værk, der trækker det aktivistiske i lydkunsten frem. Kvinden, teknologien og klimaet. De tre elementer blander sig med hinanden i værket som et fælles symbol på den nutid, vi er en del af, og den fremtid vi gerne vil – og bør – skabe. En fremtid, hvor vores individualisme må vige, og hvor teknologien stadigt vinder frem – forhåbentligt sammen med kvinders ret og kampen mod klimaforandringerne.”

SPRING er skabt i samarbejde med humanøkolog, madstylist og performer Michelle Appelros, kryptokunstneren eikmoen.eth og produktionshuset MANND, der er specialiserede i at skabe digitale Extended Reality oplevelser. Dette holds imponerende spændvidde vidner om et værk, der trækker på utroligt mange forskellige udtryksformer – ikke for at skyde med kunstnerisk spredehagl, men fordi det sommetider kræver en søgen hensiddes det klassiske skel mellem discipliner at takle svære, nye problemstillinger.

Maden i værket er simpel. Den er sanselig, og den stråler af taknemlighed til naturen. Maden gør op med den overflod, der er. Menuen består af ting, der gror her og nu – i nærområdet – såsom kål, agurk, æble, hasselnødder og hyldeblomst.

Værket opføres d. 22.-24. september 2022.
Forestillinger / Serveringer: kl. 18.30 og 20.30
OBS: Meget begrænsede pladser.

Koncerten opføres i samarbejde med KØN – Gender Museum.

Program

Line Tjørnhøj: SPRING (Uropførelse)
____
Præsenteres i samarbejde med Line Tjørnhøj og SV-festival.

Projektet er støttet af:
Statens Kunstfond
Kulturpuljen Region Midt
Music City Aarhus 2022
Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje
Den Jyske Kunstfond
William Demant Fonden
Wilhelm Hansen FondenD. 22.-24. september kl. 18:30 og 20:30
KØN - Gender Museum DenmarkLæs mere og køb billet her
Følg med i Facebookeventet HER.
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.