Foto: Ditte Chemnitz
Lydmor. Foto: Ditte Chemnitz

Stor fotoudstilling åbner på Store Torv – kom helt tæt på Aarhus’ markante musikere

Start din indre playliste og gå på opdagelse i musikmagasinet GAFFA’s fotoarkiv. Til oktober åbner udstillingen Lydbilleder fra en by på Store Torv i hjertet af Aarhus.
Var du med, da TV-2 spillede til Rock mod atomkraft i 1984? Kan du huske, da dj’en Kato fik besøg af den amerikanske rapper Snoop Dogg i 2011? Eller da Medina brød igennem med sit kæmpehit ”Kun for mig” i 2008? Det er nogle af de musikalske begivenheder, som musikmagasinet GAFFA har fotograferet og dokumenteret gennem tiden, og som man nu kan opleve i en fotoudstilling på Store Torv.

Music City Aarhus 2022 præsenterer i samarbejde med GAFFA fotoudstillingen Lydbilleder fra en by, der hylder byens musikere – både dem, der allerede har sat sit historiske lydaftryk, og dem, der farver fremtidens musik. I Lydbilleder fra en by kan publikum se 35 af de bedste fotos af aarhusianske musikere gennem de sidste 40 år.

“I løbet af hele året har Music City Aarhus 2022 sat fokus på musikken i byen – både den gamle med de klassiske hits og den helt nye fra byens stærke vækstlag. Vi har glædet os til at præsentere en udstilling, der tydeligt viser alsidigheden og betydningen af musikken fra Aarhus, lige fra 80’ernes store navne som Thomas Helmig og Lis Sørensen til nutidens aktuelle musikere som Lydmor, Baest og Clara,” siger Jesper Mardahl, sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022.

Et fotoarkiv fuld af musikhistorier
Music City Aarhus 2022 er gået sammen med Danmarks største og ældste musikmagasin GAFFA om at skabe Lydbilleder fra en by. Med base i Aarhus har GAFFA beskrevet og dokumenteret landets musikliv siden 1983 med et månedligt gratis magasin og online artikler. Til udstillingen er GAFFA dykket ned i deres store billedarkiv og har fundet fotos frem, der fortæller hver sin historie om en musiker eller et band i Aarhus. GAFFA er kendt for deres flotte fotoserier og ikoniske forsider, og det er netop nogle af dem, der vil pryde Store Torv i oktober op til og under efterårsferien.

“GAFFA er en Aarhus-virksomhed, og med et fotoarkiv, der er opbygget gennem GAFFAs snart 40 års historie, er der utroligt mange artister og billeder, som tilsammen viser dybden og bredden i musik fra Aarhus. Det har været en spændende opgave at kigge tilbage, og vi takker nuværende og tidligere GAFFA-fotografer for deres bidrag,” fortæller Robert Borges, direktør for GAFFA.

FAKTA

Hvad? Fotoudstilling Lydbilleder fra en by
Hvornår? 3.-24. oktober
Hvor? Store Torv

Udstillingen er arrangeret af Music City Aarhus 2022 og GAFFA.

Vil du vide mere?

Kontakt presse@musiccityaarhus2022.dk.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.