På fotoet ses en af musikerne i Aquasonic, som er en undervandskoncert skabt af Between Music.
Between Music har fået et legat fra Kirsten og Gunnar fonden til projektet Under - en kunstmusikfilm. Foto af Charlotte de Miranda.

Kirsten og Gunnar Fonden uddeler 2,75 mio til musikprojekter i 2022 og annoncerer allerede nyt call

11 musikprojekter under Aarhus’ kommende musikår kan se frem til en bevilling på 250.000 kroner fra Kirsten og Gunnar Fonden.

I efteråret annoncerede Kirsten og Gunnar Fonden, der hvert år uddeler 1 mio. kroner til kulturprojekter i Aarhus, at man i efterårets ansøgningsrunde helt ekstraordinært kunne søge fire ekstra legater på 250.000 kroner. De fire ekstra legater er øremærket projekter under Music City Aarhus 2022 – hele byens musikår, der løber af stablen lige om lidt.

Nu er offentliggørelsen af legatmodtagerne klar, men Kirsten og Gunnar Fonden har udvidet antallet af legatmodtagere yderligere, og 11 musikprojekter kan nu se frem til en bevilling på 250.000. Det vil sige midler for i alt 2,75 mio kroner.

“At Kirsten og Gunnar Fonden vælger at give 11 ud af 13 legater til musikprojekter under 2022 siger jo noget om, hvor ambitiøst og højt et niveau, det aarhusianske musikliv præsterer,” siger Jesper Mardahl, sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022 og understreger, at Kirsten og Gunnar Fonden skruer gevaldigt op for blusset under det kommende koncertprogram.

En af de musikaktører, der har modtaget midler fra Kirsten og Gunnar Fonden, er den klassiske kvartet Artos Kvartetten, som står bag festivalen Artos Festivalen. Artos Festivalen løber af stablen for første gang i 2022.

“Vi takker fra hjertet Kirsten og Gunnar Fonden og Music City 2022 for bevillingen. Vi kommer til at kunne præsentere et hav af fantastiske musikere – det bliver en fest!” udtaler Brian Friisholm, festivalleder og cellist i Artos Kvartetten.

Og historien slutter ikke her. Kirsten og Gunnar Fonden annoncerer allerede nu, at der kommer et nyt call til foråret, hvor yderligere fire projekter kan søge legater på 250.000 kroner.

BEVILLINGSMODTAGERE 2021, KIRSTEN OG GUNNAR FONDEN

Musikprojekter under Music City Aarhus 2022

ROSA, Musikalske Besøgsvenner 2022
Good Gut Inc, Hej Søster Fest 2022
Den Jyske Opera, Open Square – Bright Light
Artos Festival, Artos Festival 2022
Aarhus Jazz Orchestra, Let’s Be Curious Together
Kh Marie Studio, KRYDSFELT
Kulbroens Venner, KLUB22
Between Music, Under – en trilogi (kunstmusikfilm)
UNCOVER ApS, 38 offentlige koncerter gennem 19 uger
Aarhus Musikskole, Flaskepost til fremtiden
Ensemble Hermes, Høj musik

Andre kulturprojekter

HØJ – Hjortshøj Kulturforening Kunst på Viruphuset
Campus Aarhus C / VIAUC / ‘Passagen’