Music City Aarhus 2022 åbner for endnu en ansøgningsrunde til midler fra musikbyårets puljer

Fra 1. februar bliver det igen muligt for musikaktører at søge midler fra Music City Aarhus 2022’s to puljer for henholdsvis vækstlag og talentudvikling samt nye samarbejder.

I efteråret 2021 åbnede Music City Aarhus 2022 for den første ansøgningsrunde, hvor man som musikarrangør og -aktør kunne søge midler til et projekt. Det resulterede i 34 mangfoldige projekter, som publikum kan se frem til at opleve under musikåret i Aarhus.

Nu åbner Music City Aarhus 2022 for endnu en ansøgningsrunde, hvor nye projekter har mulighed for at søge støtte.

“Der var mange spændende og sjove ansøgninger i første runde, men i den kommende runde håber vi især på flere ansøgninger indenfor de rytmiske genrer – i særdeleshed noget mere rock og pop,” fortæller Bo Andersen, leder og ejer af Skandinavian Booking & Managementaf, som er en af de fagpersoner, der skal vurdere ansøgninger til Music City Aarhus 2022’s pulje for nye samarbejder mellem etablerede aktører.

Ansøgningerne til de to puljer bliver vurderet af to uafhængige kurateringsgrupper, der består af fagpersoner fra musikmiljøet.

Artist, sangskriver og producer Rikke Østergaard er med i kurateringsgruppen for puljen for vækstlag og talentudvikling, og hun opfordrer især kommende ansøgere til at have fokus på diversitet.

“I sidste call savnede vi en smule bredde i forhold til repræsentation på alle parametre, både blandt projektets deltagere, hvilket publikum der henvendes til, komponister, musikgenrer med videre, og vi vil gerne se det som en del af projektet helt fra start,” fortæller Rikke Østergaard, som også går under kunsternavnet O/RIOH og er medstifter af pladeselskabet CECH RECORDS.

Bo Andersen uddyber:

“Det vigtige er jo, at der skal være en god idé bagved, en ny konstellation, en ny lokation eller noget fjerde, som gør projektet særligt og iøjnefaldende i musikbyens store år.”

Næste ansøgningsrunde åbner 1. februar og har deadline 1. marts Ansøgere kan forvente at få svar medio marts. Nærmere info og vejledning om puljerne kan findes på www.musiccityaarhus2022.dk/tag-del-i-musikbyaret/puljer

OM MUSIC CITY AARHUS 2022’S PULJER

Music City Aarhus 2022 har to puljer, hvor man som skaber af et musikalsk projekt kan søge midler. Projektet skal danne publikumsaktivitet i Aarhus under musikbyåret, og derudover skal det relatere sig til et at puljernes to fokusområder, henholsvis vækstlag og talentudvikling samt nye samarbejder mellem etablerede aktører. Ansøgninger bliver behandlet og udvalgt af to kurateringsgrupper bestående af fagpersoner fra musikmiljøet, som er blevet nedsat af Music City Aarhus 2022’s styregruppe.

Kurateringsgruppen for puljen for vækstlag og talentudvikling består af

  • Signe Tobiassen – COO hos Musikundervisning.dk
  • Bjarke Svendsen – spillestedsleder på ALICE og direktør for SNYK
  • Rikke Østergaard – artist, sangskriver og producer

Kurateringsgruppen for puljen for nye samarbejder mellem etablerede aktører består af

  • Jeppe Uggerhøj – kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus
  • Rikke Andersen – spillestedsleder og booker på Fermaten i Herning
  • Mette Dahl Kristensen – musiker, komponist og arrangør
  • Bo Andersen – leder/ejer af Skandinavian Booking og Management

Læs mere om Music City Aarhus 2022’s puljer og hvordan man søger på www.musiccityaarhus2022.dk/tag-del-i-musikbyaret/puljer/

Flere nyheder