Foto: PR, Sangkraft Aarhus

Kæmpe børnekor og jazzorkester fremfører Aarhus’ nye børnesang for første gang for Dronningen

Oplev Børnenes GigaKor synge nogle af de skønneste sange fra den danske sangskat samt uropføre Aarhusbørnenes nye sang, Solens Sang, med Aarhus Jazz Orchestra, når Aarhus fejrer Dronningen den 4. juni i Mindeparken.

400 børnestemmer, der klinger i kor i samspil med messinghorn, træblæsere og slagtøj. Det er noget af det, som H. M. Dronningen og publikum kan se frem til at opleve den 4. juni, når Aarhus fejrer Dronningens 50-års Regeringsjubilæum med en storstilet folkefest i Mindeparken. Der indtager et kæmpe stort børnekor nemlig scenen sammen med Aarhus Jazz Orchestra, og sammen skal de fremføre Aarhus’ nye børnesang Solens Sang for første gang.

“En af de ting, som musikbyen Aarhus udmærker sig særligt ved, er vores stærke kormiljø, der favner kor inden for alle genrer, niveauer og aldersgrupper. Vi kan noget med sang i Aarhus, og Børnenes GigaKor er et godt eksempel på, hvordan byens aktører samarbejder om at give børn og voksne sangglæde og store oplevelser,” fortæller projektkoordinator ved Music City Aarhus 2022, Cæcilie Uhre Karlsson.

Solens Sang er skrevet særligt i anledning af Music City Aarhus 2022 og er en sang skrevet ikke kun for børn men af og med børn. Ud over Solens Sang vil koret, der består af børn fra skoler i Aarhus samt tre af byens elitekor, synge nogle af de skønneste sange fra den danske sangskat – sange som I skovens dybe stille ro, Sommersalme og Jens Vejmand.


“Der er blevet arbejdet benhårdt de sidste par måneder, hvor sangkonsulenter fra Sangkraft Aarhus har været på besøg på skoler rundt omkring i hele byen. Alt skal læres udenad, men børnene og lærerne har virkelig gjort et godt stykke arbejde, og de er så klar til at fyre den af til koncerten. Det bliver helt sikkert en fantastisk oplevelse, og vi glæder os meget til at synge for Hendes Majestæt og for Aarhus,” siger Andrea Krüger Holm, leder ved Sangkraft Aarhus, der arbejder for at styrke kor- og fællessang blandt børn i Aarhus.

De tre elitekor, medvirker i GigaKoret ud over skolebørn, er Aarhus Pigekor, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor og Skt. Clemens Drengekor, og de er alle tilknyttet Sangkraft Aarhus.

Børnenes fremtid er grøn, fri – og fuld af slik


Solens Sang er komponeret i månederne op til Aarhus fejrer Dronningen, og er skrevet af komponist, tekstforfatter og producer Katrine Stochholm. Hun har komponeret den ud fra tekster og melodier, som nogle af børnene fra koret selv har skrevet.

“Børnenes tekster handler meget om klimakrisen og deres ønsker og håb om at beholde det, de har, og som betyder allermest: Naturen, deres allernærmeste og en indre følelse af frihed og håb,” fortæller Katrine Stochholm.

Tekst og melodi til Solens Sang er skabt gennem en række workshops, hvor 18 børn fra Interskolen, Kochs Skole og Beder Skole gennem kreative skriveøvelser har sat ord på blandt andet deres ønsker og håb for fremtiden. Nogle skrev også meget om krigen i Ukraine, flygtninge og ønsket om at kunne hjælpe mennesker i nød.

“Det var påfaldende, hvor meget børnenes tekster handlede om at tage vare på verden. Ingen skrev for eksempel, at de gerne ville have masser af penge og et kæmpe hus med pool,” uddyber Katrine Stochholm.

Jeg håber, der er planter lød et af børnenes drømme for fremtiden, som også indgår i første vers af Solens Sang:


Jeg drømmer om fremtiden
jeg håber, der er planter
fuglesang og godt vejr
candyfloss og rutsjebaner


Der er lagt op til en magisk musikalsk stund den 4. juni, når Børnenes GigaKor og Aarhus Jazz Orchestra indtager scenen blandt Mindeparkens grønne træer. Alle er velkomne til at tage del i koncerten og fejringen af Dronningens 50-års Regeringsjubilæum.

 

FAKTA

  • Oplev Børnenes GigaKor lørdag den 4. juni kl. 12:30 i Mindeparken
  • Børnenes GigaKor er en del af Aarhus fejrer Dronningen
    Aarhus fejrer Dronningen er byens fejring af Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum, som markeres i anledning af Dronningens årlige sommertogt den 3. og 4. juni
  • Børnenes GigaKor er skabt i samarbejde mellem Music City Aarhus 2022, Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra
  • Børnenes GigaKor er skabt med støtte fra Spar Nord Fonden
  • Se hele programmet for Aarhus fejrer Dronningen her: www.aarhusfejrerdronningen.dk
OM BØRNENES GIGAKOR

GigaKor består af børn fra skolerne Aaby Skole, Beder skole, Børnenes Friskole, Interskolen, Laursens Realskole, Engdalskolen, Virupskolen, Aarhus International School, Egebakkeskolen, Kochs Skole og elitekorene tilknyttet Sangkraft Aarhus – Aarhus Pigekor, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor og Skt. Clemens Drengekor. Projektet er skabt i samarbejde mellem Music City Aarhus 2022, Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra. Projektet er blevet til takket være støtte fra Spar Nord Fonden.

OM SANGKRAFT AARHUS

Sangkraft Aarhus er en selvejende institution med økonomisk støtte fra bl.a. Aarhus Kommune og Statens Kunstfond. Gennem kvalitetsrige aktiviteter i skoler og kor fremmer vi sangen for både bredde og elite. Sangkraft Aarhus er knyttet til to dynamiske sangmiljøer, som dagligt arbejder på at udvikle nye unge sangere: Skt. Clemens Drengekor og Aarhus Pigekor. Sangkraft Aarhus engagerer en lang række samarbejdspartnere: Aarhus Kommunes Magistrat for Børn og Unge, Magistrat for Kultur og Borgerservice og Magistrat for Sundhed og Omsorg, Aarhus Musikskole, VIA University College, Aarhus Domkirke, Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra og Den Jyske Opera.

OM AARHUS JAZZ ORCHESTRA

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver under navnet “Bred Ymer” og senere som det mere velkendte “Klüvers Big Band”. I dag er navnet Aarhus Jazz Orchestra – en åben og samarbejdende kulturinstitution, der, med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører, udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv – lokalt, regionalt og internationalt. Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller Aarhus Jazz Orchestra mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter, til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter, henvender orkestret sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre. Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark og er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.