Music City Aarhus 2022 er klar med de første navne til musikårets store åbningskoncert

Fremtidens artister sætter deres lydaftryk på byens musikalske arv, når navne som JJ Paulo, Sarah Wichman (Rigmor), Emil Johannesen (Zar Paulo), Kajsa Vala og Asbjørn fortolker sange fra nogle af musikbyens største legender gennem tiden. The Antonelli Orchestra leverer musikken

Nogle gange bliver der skrevet en sang, som formår at samle folk. Skabe en fælles identitet. Definere en hel by. Aarhus er en af de byer, der kan pryde sig med en perlerække af den slags sange. Sange, som har defineret musikbyen Aarhus.

Aarhus bliver ved med at være en musikby, fordi den fornyer sig. Nye, kreative kræfter skyder op og sætter deres mangfoldige præg på den lyd, som gør Aarhus til Aarhus.

I en hyldest til fortidens, nutidens og fremtidens musikby præsenterer Music City Aarhus 2022 den første række af navne, der indtager scenen til den store åbningskoncert Lydsporet fra en by på Bispetorvet den 26. marts: JJ Paulo, Sarah Wichman (Rigmor), Emil Johannesen (Zar Paulo), Kajsa Vala og Asbjørn. Hver artist er et unikt eksempel på det sprudlende talent, som har sit udspring i Aarhus. Fælles for dem er en musikkarriere med fuld fart fremad.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at optræde til åbningskoncerten for Music City Aarhus 2022. Det er første gang, jeg optræder solo på denne måde, og så skal jeg synge et cover af en virkelig smuk sang, Smuk og dejlig af Shit og Chanel. Det er både vildt fedt og også lidt angstprovokerende. Jeg håber, jeg kan gøre det personligt og til mit eget, samtidig med at jeg bevarer sangens kerne,” siger Sarah Wichman, som er forsanger i bandet Rigmor.

Hver artist på scenen skal fortolke et nummer efter eget valg fra et af de kendte koryfæer, der har været med til at definere Aarhus gennem tiden.

“Jeg har valgt at synge Hjem til Aarhus. For mig er det lyden af at vokse op i Aarhus i 80’erne og 90’erne. Nummeret minder mig om at køre fra borde fra Peder Paars eller Niels Klim efter en tur til København, og kører gennem en regntung by og se den gamle Philips neonreklame på Banegårdspladsen. Jeg glæder mig til at præsentere mit take på nummeret,” siger Kajsa Vala.

Båret af de garvede

På scenen bliver artisterne bakket op af det kendte husorkester The Antonelli Orchestra, som de fleste kender fra programmer som Vild med dans og Toppen af Poppen.

“Jeg elsker, at vi skal spille med young guns fra Aarhus. Og endnu bedre, at fremtiden fortolker de sange, som den står på skuldrene af,” siger Claes Antonsen, trommeslager og kapelmester i The Antonelli Orchestra.

Claes Antonsen er opvokset i Aarhus og har siden musikkarrierens spæde start spillet med utallige af de største artister i Danmark, herunder som en del af Thomas Helmigs band siden starten af 80’erne.

At det netop er The Antonelli Orchestra, som artisterne skal fortolke Aarhussange med, binder budskabet med koncerten sammen, fortæller Jesper Mardahl, sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022:

“Den her koncert handler om at forene den historiske og den fremadskuende musikby. Det gør vi ved at forene nye navne med kendte sange og et band, der har leveret varen over hele landet igennem flere årtier.”

De øvrige artister , som kommer til at fortolke Aarhussange til åbningskoncerten, bliver offentliggjort løbende op til koncerten.

Om åbningskoncerten Lydsporet fra en by

Artister: JJ Paulo, Sarah Wichman (Rigmor), Emil Johannesen (Zar Paulo), Kajsa Vala og Asbjørn med flere, der offentliggøres i de kommende uger, samt The Antonelli Orchestra

Sted: Bispetorvet

Tidspunkt: 17:00

Entré: Gratis

Læs mere på www.musiccityaarhus2022.dk/aabning/lydsporet-fra-en-by

Det øvrige program for den store åbning af Music City Aarhus 2022 kan findes på www.musiccityaarhus2022/aabning. Ud over Lydsporet fra en by kan publikum se frem til en mangfoldig musikrute i midtbyen fuld af gratis koncerter, med byvandringer, en minifestival på Det Jyske Musikkonservatorium og musik i midtbyens Folkehuse.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.