Oplev reprise af Festugens forrygende Gallaåbning med den canadiske DJ Kid Koala i spidsen

Som en del af Music City Aarhus 2022 præsenterer Aarhus Festuge den officielle gallaåbning The Storyville Mosquito, hvor forskellige kunstarter smelter sammen og giver publikum en helt speciel helhedsoplevelse.

Traditionen tro åbner årets festuge officielt med en ekstraordinær gallaåbning, hvor blandt andet H. M. Dronningen deltager. Det sker med uropførelsen af den helt unikke forestilling Kid Koala, som kombinerer genrer som dukketeater, musik, video og meget mere. Gallaåbningen er et lukket arrangement, men efterfølgende opføres hele stykket igen – og her er publikum inviteret!

“’The Storyville Mosquito’ er ganske enestående. Vi er fra Aarhus Festuges side meget stolte af, at vi kan trække et en så speciel oplevelse til Danmark. Forestillingen giver virkelig publikum en helhedsoplevelse af den komplekse opbygning, der ligger til grund for fortællingen. Det ene øjeblik bliver du betaget af strygertrioen, som skaber den musikalske base, og det næste øjeblik bliver du fanget af de forskellige vinkler, kameraholdet vælger at optage forestillingen fra,” siger direktør for

Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

En musikalsk myg

The Storyville Mosquito er den klassiske fortælling om at søge lykken langt væk hjemmefra. Og den bliver genfortolket i en blanding af genrer.

I The Storyville Mosquito fortæller et hold bestående af 14 kunstnere – med den canadiske DJ Kid Koala i spidsen – historien om en ung myg, der forlader sin landsby for at søge lykken som jazzklarinettist i storbyen. Selv om historiens ramme er velkendt, er det specielle ved denne udgave, at de 14 kunstnere, som fortæller historien, udfylder en række vidt forskellige roller på scenen.

The Storyville Mosquito er en live-action, stumfilmsinspireret og marionetdukkedrevet musik- og filmforestilling om den unge myg. Som i de traditionelle stumfilm akkompagneres billederne af et musikalsk lydspor. I dette tilfælde fremført live af Kid Koala som DJ og en strygertrio. Formatet er med andre ord en slags ordløs dukkefilm optaget og opført live foran publikum og med live musik.

“Historien er fortalt på en ganske særlig måde. Det er en live film, som et hold bestående af 14 aktører hver aften skaber fra bunden. Vi har dukkeførere, filmfotografer, kameraoperatører, foleyartister, en strygertrio, og jeg selv på klaver og pladespiller. Alt bliver udført, filmet, projekteret, spillet og samlet i realtid foran dine egne øjne, og det, synes jeg, er den sjove del af det her show,” lyder det fra kunstneren bag, Kid Koala.

Publikum kan simultant opleve et filmset i arbejde og se resultatet af optagelserne, efterhånden som de skrider frem. Samtidig med, at det musikalske spor bevæger sig frem og understøtter fortællingen. Filmen, der optages i et langt, uafbrudt take, vises på storskærm bag filmsettet, og giver derved publikum en dobbelt oplevelse: Et indblik i både produktion og færdigt filmprodukt, foruden den rørende fortælling.

Dukkerne og scenografien er specialbyggede til fortællingen. Der skiftes mellem sekvenser med små dukker i en større byscenografi og nærbilleder af større dukker for flere detaljer og følelser, hvilket inviterer publikum ind til en på samme tid storslået og intim film-scenekunstnerisk oplevelse.

Kid Koala, med det borgerlige navn Eric San, har mere end 25 års erfaring som DJ og multikunstner. Fælles for hans værker er, at han altid stræber efter at kombinere forskellige genrer for at skabe en unik form for historiefortælling.

The Storyville Mosquito er en del af Music City Aarhus 2022 og er støttet af Kirsten og Gunnar Fonden.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.