Royal Run i Aarhus skruer op for folkefesten med gratis musik for alle alle

Syv pop-up-scener, en stor scene og et musikalsk mødested giver årets Royal Run i Aarhus et særligt musikalsk præg i anledning af Music City Aarhus 2022.

I 2022 skal Royal Run i Aarhus samle ikke kun løbeglade Aarhusianere, men musikglade tilskuere. Når det årlige løb med Kronprins Frederik i front vender tilbage for første gang i tre år, bliver der nemlig skruet ekstra op for folkefesten med masser af musik. Under titlen Musik og Motion præsenterer årets løb syv pop-up-scener langs løberuten, musik på en stor scene i Mindeparken samt et musikalsk mødested i Skanseparken. På den måde får Royal Run i Aarhus et særligt musikalsk præg, og alle – både løbere og tilskuere – er velkomne til koncerterne.

“Royal Run har altid været en særlig begivenhed, der har samlet høj som lav om at motionere i en glædelig og folkelig sammenhæng. Vi glæder os helt enormt til at samle endnu flere aarhusianere også ude på ruterne til denne særlige begivenhed,” udtaler Lars Nielsen, projektleder fra Aarhus 1900 Atletik og Løb, der står bag den aarhusianske del af Royal Run, der turnerer rundt i landet på dagen.

På scenerne langs ruten til Royal Run i Aarhus kan man opleve aarhusianske upcoming artister, mens de to musikalske hovednavne, nemlig Nice Little Penguins og Mek Pek Party Band indtager den store scene i Mindeparken. Fælles for alle artisterne er deres aarhusianske tilhørsforhold.

“Royal Run er et løb, der samler hele Danmark om motion og følelsen af fællesskab, og jeg er super stolt over, at vi her i musikkens år i Aarhus har fået mulighed for at lade løbet omfavne af original og lokal musik fra en masse små og store scener i og rundt på ruterne,” fortæller Kris Herman, ejer af bookingtjenesten UNCOVER Music, som står for musikken på de syv musik-spots langs løberuten samt i Skanseparken.

Ud over musik på de mange scener kan man desuden opleve musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium, som Royal Run har indgået et særligt samarbejde med. Kronprins Frederik er protektor for Det Jyske Musikkonservatorium, og konservatoriet glæder sig til at være med til at sætte et musikalsk præg på årets løb.

“Vi på konservatoriet er utroligt glade for igen at være en del af folkefesten Royal Run og præsentere konservatoriets studerende og noget af den bredde, der kendetegner konservatoriet. Og vi er særligt beærede over at få lov at levere musik i selve Slotshaven,” fortæller Vibe Thorhauge, projektleder ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Musik og Motion er en del af Music City Aarhus 2022 og har modtaget støtte af Kirsten og Gunnar Fonden. Advokat og bestyrelsesformand i fonden Peter Rønnow ser frem til et løb med ekstra meget musik:

”Vi er glade for at kunne støtte et musikalsk indspark til alle løbere ved Royal Run. Musikken kan noget helt særligt i forhold til at motivere, skabe tempo og sikre en god stemning for alle løbere – og for de mange tilskuere langs ruten. Godt løb til alle”, udtaler han.

FAKTA

– Musik og Motion er en del af Royal Run i Aarhus den 6. maj 2022

– Musik og Motion præsenterer i alt 7 små pop-up-scener med upcoming aarhusianske artister langs løberuten, et musikalsk mødested i Skanseparken samt to folkelige koncerter på en stor scene i Mindeparken

– De to hovednavne på dagen er Nice Little Penguins og Mek Pek Party Band og kan opleves i Mindeparken

– Alle koncerter er gratis

– Alle er velkomne til koncerterne, uanset om man er tilskuer eller løber

– Yderligere information om musikprogram offentliggøres løbende og kan følges på Royal Run i Aarhus’ platforme samt på Music City Aarhus 2022’s platforme

– Facebookbegivenhed for Royal Run i Aarhus: https://www.facebook.com/events/636909917444248


OVERSIGT OVER SCENER

– Den store scene – Mindeparken

– Rundkørslen ved indgangen til slotshaven (Carl Nielsensvej/Kongevejen)

– Strandvejen (i bunden af Mindeparken)

– Skanseparken

– Frederiksbjerg Skole

– Bispetorv

– Rutebilstationen ved Streetfood

– Området ved Café Stiften og Bruuns Bro

– Strøget


OM ROYAL RUN I AARHUS

Royal Run i Aarhus bliver en dag fyldt med god stemning, underholdning i de aarhusianske gader og fællesskab. Hvad enten man vil gå One mile (1,6 km), lunte 5 km eller sætte rekord på 10 km-distancen er der plads til alle. Den populære mile-distance er som skabt til hygge. Børn, unge, voksne og ældre kan følges ad, da kørestole, klapvogne og barnevogne er velkomne. Mere end 13.500 har allerede tilmeldt sig Royal Run i Aarhus, hvor Kronprinsen løber med på 5 km-distancen.

Yderligere info på: www.royalrun.dkOM UNCOVER MUSIC

UNCOVER.dk er en dansk musikbookingtjeneste, der gør det muligt at booke musik, som man booker overnatninger på airbnb. Den kun knap tre år gamle platform huser allerede over 1.200 artister, og gennem coronaen er det lykkes at udbetale flere end 7.000.000 kr. i honorarer til bredden af dansk originalt musik. UNCOVER har skabt næsten 2.500 koncerter siden marts 2020 frem til nedlukningen december 2021.

OM MUSIC CITY AARHUS 2022

Music City Aarhus 2022 er hele byens musikår. I et helt år hylder vi musikbyen Aarhus ved at sætte ekstra spot på musiklivet, skabe ekstraordinære oplevelser for publikum og nytænkende samarbejder, der kommer hele byen til gode. Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

Flere nyheder

Aarhus’ nykomponerede børnesang udgives som noder til alle folkeskoler i byen

‘Solens sang’ er navnet på byens nye børnesang, som blev komponeret af sanger, producer og sangskriver Katrine Stochholm samt en række skolebørn i foråret 2022. Sangen blev fremført for første gang for Dronningen til Hendes Majestæts Regeringsjubilæum i Mindeparken den 3. juni, og nu bliver sangen udgivet som noder og uddelt til alle folkeskoler i byen.

Læs mere »
MusicCityAarhus_logo2

Vi bruger cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.